Vil dra fra Cuba

Legen Angela tjener 200 kr måneden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAVANA (Dagbladet.no): I utkanten av det sentrale Havana, ligger områder der folk har satt opp husene sine selv, lite synlige for de mange turistene som besøker byen. Blandingen av bølgeblikk, murstein, sement, og noen planker her og der gir områdene et umiskjennelig preg av fattigdom.

Marta bor i et slikt selvoppført hus nær elven Almendares vest i Havana.

- Jeg har det bra her, selv om det alltids kunne vært bedre, sier hun diplomatisk mens hun henger opp tøy.

De fleste cubanere vi møter er uvillige til å uttale seg kritisk om forholdene i landet, før de har blitt mer fortrolige med hvem de snakker med, og sikre på at informasjonen ikke vil komme videre.

Mange i området har bodd der i lang tid.

- Vi har bodd her i 20 år, forteller Marta.

I PRINSIPPET er det myndighetene som tildeler befolkningen boliger på Cuba, men kronisk mangel på hus og leiligheter gjør at mange må finne egne løsninger. Samtidig koster en sekk med sement en halv månedslønn, og folk har lite å bygge av.

Ifølge en rapport fra cubanske myndigheter fra 2005, er 43 prosent av husene av middelmådig eller dårlig standard. I fjor slo de fast at boligproblemet er et av de mest akutte problemene i landet, og at det må bygges 500 000 nye boliger i løpet av de neste ti årene. I tillegg til omfattende restaurering av den eksisterende boligmassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.