- Vil ikke ha trusesjokk, puppesjokk og Pia Tjelta

Anne-Kat. er gjesteredaktør i Magasinet på lørdag. Se reklamefilmen her!

KOMMENDE LØRDAG GIR Dagbladet for første gang ut Magasinet med en gjesteredaktør i sjefstolen.

U2-vokalist Bono har vært gjesteredaktør i blant annet The Independent og Vanity Fair, men dette er første gang et norsk magasin lar en kjendis styre hva som skal stå i spaltene.

Munnrappe Anne-Kat. Hærland er første kvinne ut i redaktørstolen, og komikeren lover en utgave uten meningsløst kjendisfokus:

- Jeg vil ikke ha overskrifter om trusesjokk, puppesjokk, sexsjokk... «Å, sjokksjokksjokk! Anne B. Ragde er på fylla på Stopp Pressen!» Jeg vil ikke ha ett bilde av Jan Fredrik Karlsen, ingenting om Aksel Hennie, ingenting om Pia Tjelta, INGENTING om Synnøve Skarbø. Herregud, hva er hun kjent for egentlig, da?

Slik presenterer Anne-Kat. sitt journalistiske program i reklamefilmen som denne uka sendes på landets tv-stasjoner.

I den muntre reklamefilmen inntar Hærland rollen som allmektig, selvopptatt og diktatorisk sjef i beste «Devil Wears Prada»-stil.

• Se filmen øverst i denne artikkelen!

- Jeg har ikke hentet noe inspirasjon fra Bono, sier Hærland til Dagbladet.

- Vil ikke ha trusesjokk, puppesjokk og Pia Tjelta

I LØRDAGENS UTGAVE vil hun sette fokus på et spesielt tema - men hva Magasinet skal handle om, forblir en hemmelighet fram til lørdag.

- Det er en rød tråd, men jeg vil ikke avsløre akkurat hva den går ut på. Det jeg kan si er at det blir en satirisk utgave, med en alvorlig undertone, sier Hærland.

Anne-Kat. har lagt sine egne premisser for hele utgaven fra første til siste side.

- Hun kom på første møte med to tettskrevne sider med ideer fra A til Å i bladet, sier kultur- og magasinredaktør Jane Throndsen.

- Det har vært et kick for redaksjonen å ha henne her. Hun har vært utrolig proff, og har vist seg som uvanlig varm, klok og kunnskapsrik, sier Magasinet-redaktør Lillian Vambheim.

Anne-Kat. blir den første i rekken av flere gjesteredaktører for Magasinet.

- Det kommer flere, med helt annen bakgrunn enn Anne-Kat. Folk kommer nok til å bli ganske overrasket, sier Vambheim.


Hvem ønsker du deg som gjesteredaktør i Magasinet? Diskuter i kommentarfeltet under saken!

HISTORISK: Komikeren får æren av å bli landets første gjesteredaktør i et magasin. Magasinet-redaktør Lillian Vambheim varsler flere gjesteredaktører - med helt annen bakgrunn enn Anne-Kat.