Vil styrte Castro med norsk inspirasjon

Norsk motstandskamp ideal for Castro-motstandere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MIAMI (Dagbladet.no):-  Snakk engelsk til kundene, formaner den gråhårede kassadama som fungerer som butikksjef for en enda eldre mannlig ansatt på den lokale supern. Mannen pakker maten vår i poser med giktiske fingre. Han er cubaner, som 34 prosent av innbyggerne i byen.

Vi forlater lokalet med Miami Herald under armen. Fidel Castro er på forsida igjen. De to butikkansatte fortsetter sammen på spansk.

De snakker selvsagt om helsa til Miamis største hatobjekt. Det er spente dager i det eksilkubanske miljøet. Fidel Castros tilstand blir som kjent ikke bedre. Selv om det hevdes fra myndighetenes side at han snart er tipptopp, har han ikke vist seg offentlig siden 26. juli i fjor. Hva som vil skje når han dør, er det store spørsmålet.

FORBEREDELSENE ER SELVSAGT I FULL GANG, på mange kanter. Her i Miami har man fyrverkeriet og feststemningen liggende klar i skuffer og skap. Sist gang beskjeden kom om at Fidel var syk, eksploderte hele byen i eskalert feiring. 

Nå drøyes ventetiden med kvalitetsssåpe og hjerte/smerte. I et studio i sentrum sender de radiohøresspill ut på den karibiske eteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer