Vilde (15) har gitt hjertet sitt til hallingdans: - Opprinnelig var dette noe mannfolk dreiv med

Vilde Ellegaard Westeng vil bli landets beste hallingdanser. Denne helga kan du se henne på kino i kritikerrost dansedokumentar.

Halling-prinsessa: Vilde Ellegaard Westeng vil bli Norges beste hallingdanser. I høst har hun hovedrollen i kinodokumentaren "Med hjertet i dansen".               Foto: Lars Reinholdt / Copyright Sant & Usant.
Halling-prinsessa: Vilde Ellegaard Westeng vil bli Norges beste hallingdanser. I høst har hun hovedrollen i kinodokumentaren "Med hjertet i dansen".               Foto: Lars Reinholdt / Copyright Sant & Usant. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg møter en del fordommer når jeg forteller hva jeg driver med. Mest sånn «Folkedans? Er ikke det fryktelig kjedelig?» Så har du de som sier «nei, jøss!» og ber meg om å lære dem noen triks.

Inspirert av Grand Prix

I høst har 15-åringen fra Gransherad i Telemark den norske hovedrollen i kinodokumentaren «Med hjertet i dansen», som handler om hva dans kan bety for barn og ungdom. De to andre hovedrolleinnehaverne er fra Russland og Sverige, og driver med henholdsvis ballett og cheerleading. Vilde drømmer om å bli Norges beste hallingdanser.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer