Villa Villekulla

Designer Linda Svedal Walsøe får små kick av å finne skatter i andres søppel. Hun fyller huset på Kråkerøy med brukte møbler, ting fra containere og arvegods.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Filosofien ved å handle brukt er at du ikke handler - du låner. Og når du er ferdig, kan du levere det tilbake og hente noe annet, sier Linda Svedal Walsøe.

Designeren, som er den ene halvdelen av porselensduoen Wik & Walsøe, bor med mann og to barn på Kråkerøy utenfor Fredrikstad. Hun liker å dempe forbruket sitt: huset er fullt av arvestykker, loppis-funn og bruktmarked-kupp.

Den hvite villaen er halvt Villa Villekulla, halvt kråkeslott - med glassveranda, kinavipp på taket og husugle i pipa.

- Våren før vi kjøpte, var vi her ute og tok bilder av akkurat dette huset. Dette er stilen vi var ute etter, men vi fant ingenting til salgs. Så da det faktisk ble lagt ut, ringte jeg med en gang og var så ivrig at jeg snakket både på innover- og utoverpust, forteller Linda.

Vi har fulgt beskrivelsen, kjørt over Kråkerøy-brua, opp en bakke, ned en bakke, til venstre og høyre til vi så det huset på venstre side. Kjennetegnet er den knekte flaggstanga, den tok vinden for noen dager siden. Gamle frukttrær kroker seg i den snøløse hagen, klatretau henger fra trærne og skogen går helt opp til den lille fjellskrenten på baksida av det nesten 100 år gamle huset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer