Viltgryte

4 porsjoner.

Ca. 750 g reinsdyrskav/finnbiff 300 g sjampinjong eller skogsopp 1 purreløk 5 ss rømme 1 dl melk 2 ss hvetemel 4 einerbær ca. 3 ss solbærsaft ca. 1 ts salt 1/2 ts pepper. Halvtin finnbiffen og stek den raskt på sterk varme. Brun små porsjoner av gangen og ha over i ei gryte. Rens og del purren i biter. Tilsett i gryta og hell over vannet. Kok opp og la det trekke i ca. 30 min. Rens og del soppen i båter og fres den lett i panna før den tilsettes gryta. Rør sammen rømme, melk og hvetemel og ha det over i gryta sammen med einerbær, solbærsaft og pepper. Kok opp og la det trekke i ca. 10 min. Smak til med salt. Server med potetmos. (Opplysningskontoret for kjøtt) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!