Ny bok: Til uka lanseres boka "Ståle" i Danmark, uka etterpå kommer den norske. Men hovedpersonen har ikke bidratt til den uautoriserte biografien. Ikke direkte. Foto: Jørn H. Moen.

Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
Ny bok: Til uka lanseres boka "Ståle" i Danmark, uka etterpå kommer den norske. Men hovedpersonen har ikke bidratt til den uautoriserte biografien. Ikke direkte. Foto: Jørn H. Moen. Foto: Jørn H. Moen / DagbladetVis mer

Vinnerskallen

Han har overlevd hjertestans, kreft og nederlaget da han fikk sparken som trener i Köln. Men Ståle Solbakken (44) ble først alvorlig redd da kona ble rammet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Tenk om Ståle Solbakken hadde visst allerede da?

Torsdag 19. mai 1977. På Grue stadion i Hedmark tok bygdas grønnkledde helter imot selveste Wolverhampton. Det var Kristi himmelfartsdag, og Ståle Solbakken var fotballfrelst. Han var ni år gammel og hadde en drøm. Ikke om å bli proff, spille på landslaget eller bli klubbtrener i England. Drømmen var at han en dag skulle få spille på A-laget til Grue i 2. divisjon, akkurat som faren Svein. Grue tapte 6- 0. Solbakken har fortsatt servietten med autografene til spillerne på Wolverhampton.

- Det var stort, og jeg var der. Alle var der, sier han.

35 år etter skriver nordmannen selv en autograf utenfor klubbhuset til Wolverhampton, laget fra en industriby drøye to mil nordvest for Birmingham. Og jo, av og til tenker han at dette også er stort. Å komme fra Grue til Wolverhampton, klubben som spilte i tidenes første tippekamp på norsk tv i november 1969. Han er den første manageren i klubbens stolte historie som ikke er fra Storbritannia.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn