Virusvarsleren

Hvis ikke Margaret Chan (62) hadde vært så sykt forelsket i 1969, ville hun ikke blitt ansvarlig for at verden skal holde seg frisk.

Sjef for de dårlige nyhetene: Direktøren i Verdens helseorganisasjon advarer mot å tro at svineinfluensaen ikke er en alvorlig trussel.Foto: FABRICE COFFRINI/AFP
Sjef for de dårlige nyhetene: Direktøren i Verdens helseorganisasjon advarer mot å tro at svineinfluensaen ikke er en alvorlig trussel.Foto: FABRICE COFFRINI/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Egentlig skal vi være glad for at Margaret Chan ikke er bedre kjent. For hvis hun blir et daglig tv-ansikt, er det fordi vi alle sammen kan dø. Hvis sjefen i Verdens helseorganisasjon (WHO) i tillegg står fram i mørke klær, bør vi ta på oss munnbindet og flykte til fjells.

Men akkurat i dag, like før hun skal varsle at pandemien har brutt ut, står hun der, en blid kineser, i sjuende etasje, med WHO-utsikt over Genèves friserte natur, og hilser oss på oss i blekrosa drakt. Når vi går ut igjen, etter 1 time, 10 minutter og 20 sekunder, har vi fått en leksjon i kjærlighet og død.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer