Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Voldsmannen Frp omfavner

Frp mener Fredrik Fasting Torgersen er uskyldig. Hvorfor vil ro- og ordenpartiet ha ham renvasket?

TRØBLETE FORTID: Fredrik Fasting Torgersen hadde nettopp sonet ferdig en dom for voldtektsforsøk da han ble tatt på nytt for voldtektsforsøk og drap på Rigmor Johnsen i 1957. 
Foto: Tore Sandberg/Dagbladet
TRØBLETE FORTID: Fredrik Fasting Torgersen hadde nettopp sonet ferdig en dom for voldtektsforsøk da han ble tatt på nytt for voldtektsforsøk og drap på Rigmor Johnsen i 1957. Foto: Tore Sandberg/Dagbladet Vis mer

Les også: • - Saken vil bli gjenopptatt, det er jeg sikker på, intervju med Ståle Eskeland• Saksøker Riksadvokaten og kommisjonen• Avføring, fyrstikker, barnåler og vitner knytter ham til drapetPER SANDBERG i Frp, som også er leder av Justiskomiteen, har gått ut med støtte til kampanjen til Fredrik Fasting Torgersen. 76-åringen sonet vel 16 år for drapet på Rigmor Johnsen (16) i 1957 og har i mer enn 50 år kjempet for å bli renvasket.

En rekke instanser har avslått å behandle saken hans på nytt, sist Gjenopptakelses-kommisjonen, som kom med sitt siste avslag i 2010. Nå har Torgersens støttespillere saksøkt staten. 

— Sannsynligheten for at han er drapsmannen, er forsvinnende liten. Enhver som går inn i saken uten fordommer, lander på samme konklusjon, sa Sandberg til Aftenposten i april, hvor han også gikk gjennom bevisene som han nå mener vitenskapen har nullet ut.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?