Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Vurderer å sende PKK-opprørere til Norge

Tyrkia vil ikke ha dem.

HAR PLANER OM Å DRA TIL TYRKIA: Ifølge tyrkisk presse har PKK-leder Abdullah Ocalans bror Osman Ocalan (til venstre) planer om å overgi seg, ifølge tyrkisk presse. Han oppholder seg i Nord-Irak, men har røket uklar med lederne i PKK, og har antakelig lite støtte blant folk. Her er han avbildet sammen med en ikke navngitt PKK-opprører i en leir i Nord-Irak i 1998. Foto: AP /Hurriyet
HAR PLANER OM Å DRA TIL TYRKIA: Ifølge tyrkisk presse har PKK-leder Abdullah Ocalans bror Osman Ocalan (til venstre) planer om å overgi seg, ifølge tyrkisk presse. Han oppholder seg i Nord-Irak, men har røket uklar med lederne i PKK, og har antakelig lite støtte blant folk. Her er han avbildet sammen med en ikke navngitt PKK-opprører i en leir i Nord-Irak i 1998. Foto: AP /Hurriyet Vis mer

||| RUNDT 40 000 MENNESKER er drept i den 25 år lange kampen for kurdisk autonomi i Tyrkia. Nå prøver den tyrkiske regjeringen å få til en fredsløsning med opprørerne i Det kurdiske arbeiderpartiet PKK. Planen debatteres i parlamentet denne uka, ifølge Reuters.

- Fred mellom Tyrkia og deres opprørske kurdere ser ut til å være nærmere enn noen gang, skriver Economist.

Men hvor skal Tyrkia gjøre av PKK-opprørerne som legger ned våpnene? Ifølge Economist er Norge og Australia alternativene som vurderes. Det finnes mellom 3000 - 5000 PKK-opprørere i irakisk Kurdistan. Hvem de vil sende til Norge er ikke kjent.

ALLEREDE ER FLERE PKK-OPPRØRERE kommet til Tyrkia. I oktober krysset en gruppe blant annet med opprørere grensa fra Nord-Irak til Tyrkia. De ble først arrestert, men fikk etter noe tyrkisk forvirring innvilget amnesti. Gruppen la ned våpnene for å vise støtte til den pågående fredsprosessen, og ble tatt imot som helter av kurdere i Tyrkia.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Kjøp et abonnement på Dagbladet Pluss og få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

6 MÅNEDER*

HELGETILBUD

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr (10 kr per måned) 0,33 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr 1 måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE**

PRØV 1 UKE FOR 1 KRONE

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr 1 uke 0,14 kr per dag

**Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55 kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55 kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?