TILBAKE TIL START: Wenke avlyste den planlagte slankeoperasjonen, med mål om å gå ned i vekt på egenhånd. Istedenfor gikk hun bare opp igjen. Foto: Paul Paiewonsky / Dagbladet
TILBAKE TIL START: Wenke avlyste den planlagte slankeoperasjonen, med mål om å gå ned i vekt på egenhånd. Istedenfor gikk hun bare opp igjen. Foto: Paul Paiewonsky / DagbladetVis mer

Wenke avlyste den planlagte slankeoperasjonen, familien Nilsen flyttet tilbake til byen. Møt personene som angret

De logget seg av internett, var åpne om tabubelagte tema, valgte trygg utdanning, flyttet på landet og la om livsstilen. Og angret.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det er først mot slutten av barneskolen at de ekstra kiloene blir ubehagelige. På ungdomsskolen sier medelevene det rett ut; at hun er feit. Tjukk. Svær.

Wenke spiller tøff. Men jo større hun blir, jo mindre blir selvfølelsen. Hun får slankepiller av legen. De hindrer fettopptak fra maten og sender det overflødige fettet ut igjen. Wenke sitter mye på do. Men ellers spiser hun som hun pleier: Ingen frokost, cola og baguett til lunsj, store middagsporsjoner, potetgull, sjokolade, brus ... Og smågodt. Mye smågodt.

Suget etter det søte er så sterkt at hun kan begynne å gråte av frykt for ikke å ha nok søtt tilgjengelig.

Sa nei til operasjon

Vektnåla rører seg ikke. Heller ikke ulike dietter og pulverkurer hjelper. I 2008 nevner legen slankeoperasjon. Wenke vil ikke. Hun har knapt hørt om det før og synes det virker skummelt. I 2009 veier hun 127 kilo og får plass på Norsk Idrettsmedisinsk Institutt i Hønefoss. Der trener hun flere ganger om dagen, lærer om kosthold, matpsykologi og får sunn mat servert. Det er så enkelt! I løpet av 16 uker går hun ned 20 kilo. Da hun kommer hjem til Stange, begynner hun å jogge for første gang i sitt liv. Målet er å veie 70 kilo. Det er klart hun skal klare det.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn