William fra Bærum er en av verdens beste jockeyer. Nå rir han for herskeren av Dubai

- Som jockeylærling begynte jeg helt på bunnen. Det kan gå bra, som i mitt tilfelle, men det er ikke akkurat drømmescenarioet for foreldre.

VINNERRITTET: Jockey William Buick (28) og fullblodshingsten Jungle Cat (5) rir inn til seier i galoppløpet Arabian Adventures under Super Saturday i Dubai. I 2012 ble han den mest innbringende toppjockeyen i verden. Foto: Jørn H Moen
VINNERRITTET: Jockey William Buick (28) og fullblodshingsten Jungle Cat (5) rir inn til seier i galoppløpet Arabian Adventures under Super Saturday i Dubai. I 2012 ble han den mest innbringende toppjockeyen i verden. Foto: Jørn H Moen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Konsentrasjonsnivået før et løp er ubeskrivelig. Jeg går inn i en boble. Jeg er ikke redd, men jeg har respekt for det jeg gjør.

William Buick (28) er en av galoppsportens mest etterspurte jockeyer. Nordmannen har ridd for størrelser som dronning Elizabeth av Storbritannia, Alex Ferguson og musikalkongen Andrew Lloyd Webber.

Siden januar 2015 har han vært ansatt som førstejockey i galoppklubben Godolphin. Klubben eies av sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, emir av Dubai, visepresident og statsminister i De arabiske emiratene, og en ruvende skikkelse i det internasjonale veddeløpssirkuset.

SOMMERTILBUD AKKURAT NÅ: Kjøp Dagbladet Pluss i 1 måned for 39,-, og få Strim Mest + Sport med på kjøpet

Dagbladet Pluss gir deg muligheten til å dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer.

Med gratis tilgang på Strim Mest + Sport har du enda mer kvalitetsinnhold å nyte i sommer!

Du mottar lenke på epost for å aktivere Strim etter å ha kjøpt Dagbladet Pluss-abonnement.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)
Få med Strim gratis*

39,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)
*Strim Mest + Sport har en ordinærpris på 499,- pr. mnd., ogfornyes automatisk ved utløpet av gratisperioden. Abonnementet kan siesopp når som helst. Kampanjen varer til og med 31. juli og tilbudetgjelder kun for nye kunder av Strim.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer