Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Anmeldelse av Hrimnir Ramen

230 kroner for suppe:
- Verdt hver eneste krone

Besøket på Hrimnir er en kraftoppvisning.

SUPPEHUER: Kokkene på Hrimnir serverer så god ramen at det kommer til å bli kø, mener Robinson og Fredag. Foto: Christian Roth Christensen
SUPPEHUER: Kokkene på Hrimnir serverer så god ramen at det kommer til å bli kø, mener Robinson og Fredag. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kommer til å bli kø på Hrimnir Ramen.

Den bør du stille deg i.

image: 230 kroner for suppe: - Verdt hver eneste krone

Det er ikke til å komme fra at det var med en viss forventning Robinson og Fredag gikk inn dørene til Oslos nyeste tilskudd til ramen-himmelen. Ramen er, for den som fortsatt kan glede seg til å stifte bekjentskapet, japansk komfortmat: Nudler, servert i dampende kraft, ofte toppet med et halvt smilende egg, og små kjøttstykker.

Hrimnir, som det siste året har vært synlige på sosiale medier og har gjort gjesteopptredener på andre restauranter, blander nordiske råvarer og smaker i den japanske tradisjonen.

Resultatet er imponerende.

JAPANSK SKÅL: Ramen er japansk komfortmat - som oftest servert med kjøtt og egg.
JAPANSK SKÅL: Ramen er japansk komfortmat - som oftest servert med kjøtt og egg. Vis mer

Allerede fra den første småretten, biter av nepe og agurk syltet i miso og sake-marinade, var det åpenbart at håndverket er bunnsolid. En potetsalat med møre, ovnsbakte poteter, i majones med tynne flak av tørket tunfisk, toppet med vårløk og knasende sprøtt kyllingskinn, bekreftet førsteinntrykket.

I glassene startet de med en ung og saftig perlende naturvin, såkalt pet nat, fra østerrikske Biokult. Ut av musikkanlegget drysset kredibel og skjeggete indierock. I hyllene langs veggen sto glass og flasker med hjemmelaget rabarbraeddik og syltede grønnsaker.

Mer av nysgjerrighet enn av sult, ble nye to småretter bestilt. Sashimi av skrei marinert i en slags eplesoya, med grønne jordbær og granskudd, var kveldens mest nordiske innslag. Kombinasjonen var god, om enn litt i kjøligste laget smaksmessig, men ble satt i skyggen av grillet shiitake-sopp.

KRAFTIGE SAKER: I all god ramen er det kraften som er utgangspunktet.
KRAFTIGE SAKER: I all god ramen er det kraften som er utgangspunktet. Vis mer

Soppen var overdrysset med et syrlig pulver laget på fermentert kål, og kom med en dipp av eggeplomme og kaffebasert shoyu-saus.

- Her er det full umami-fest, strålte Robinson.

- Og det syrlige pulveret gir akkurat det lille stinget som trengs. En utrolig godt balansert rett, sa Fredag.

Servitøren, som både var blid som ei lerke, kunnskapsrik og observant, overhørte Fredag og la til:

- Det er min favoritt også.

GODT SUPPERÅD: På Hrimnir koster en dugelig skål med ramen-suppe 230 kroner - det er den lett verdt, mener anmelderne.
GODT SUPPERÅD: På Hrimnir koster en dugelig skål med ramen-suppe 230 kroner - det er den lett verdt, mener anmelderne. Vis mer

Men la oss komme til hovedsaken: Nudelsuppe. Hrminir har to typer: En med hønsekraft, og en med kraft på røkt sellerirot og svartnet løk. Robinson gikk for den animalske varianten. Silkemyke, hjemmelagde nudler hadde fått selskap av små skiver av kyllingbryst, syltet jordskokk og svartkålblader. Hønsekraften var raus, mektig og varmende.

- Det finnes et par andre ramen-steder i Oslo, men dette er det beste jeg har besøkt til nå, sa Robinson.

På den andre siden av bordet var Fredag godt i gang med å slurpe i seg nudler og kraft. Sellerirot ga en jordlig og fyldig smak, mens shiitakesopp fylte på med umami. Det eneste Fredag savnet var et lite sting av chili, men det løste seg ved å bestille et lite glass chiliolje.

En sørafrikansk hvitvin fra Testalonga, på Chenin Blanc-druen, ble treffsikkert anbefalt fra servitøren.

Søk i våre 5000 oppskrifter

- Jeg sliter med å finne noe å trekke for her, sa Fredag.

Selv om begge begynte å bli mer enn mette, delte Robinson og Fredag den ene desserten på menyen. Det var en fløyelsmyk melkeis, laget, så vidt de kunne forstå, på sopp dyrket på bygg. Det ga en interessant smak av malt, som gikk fint til karamell laget på rødbetsaft.

Robinson og Fredag har tidligere påpekt at det har gått inflasjon i å lage melkebasert is med lite sukker, men etter et såpass mettende måltid var det godt å slippe en søtere dessert.

I glassene fikk de en plommesake som, i mangel av bedre referanser, smakte som plommelikør laget av en mormor i Hardanger. Godt, med andre ord.

I Japan er ramen en rett du gjerne slurper i deg på vei fra et ærend til ett annet. Hrimnir har tatt et langt steg bort fra «fast food»-veien, noe som også reflekteres i prisen. Samtidig er en bolle med ramen fra Hrimnir verdt hver eneste av de 230 kronene det koster.

Oslo er satt på ramen-kartet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!