Vil advare andre:

Advarer mot energidrikk: Hjertet til Filip (16) holdt på å stoppe

– Man må nesten oppleve noe sånt for å forstå alvoret, sier Filip Säll, som fikk alvorlige hjerteproblemer etter tre energidrikker.

VAR DØDEN NÆR: 16-årige Filip Säll ante fred og ingen fare da han helte nedpå tre Celsius-energidrikker en desemberdag i fjor. At hjertet hans holdte på å stoppe som følge av energidrikken, kunne han aldri forestille seg. (Foto: Privat og Ash Pollard / Shutterstock / NTB scanpix)
VAR DØDEN NÆR: 16-årige Filip Säll ante fred og ingen fare da han helte nedpå tre Celsius-energidrikker en desemberdag i fjor. At hjertet hans holdte på å stoppe som følge av energidrikken, kunne han aldri forestille seg. (Foto: Privat og Ash Pollard / Shutterstock / NTB scanpix) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Filip Säll (16) så på en innebandykamp i Kilafors i Sverige, drakk han et par energidrikker sammen med sine kompiser. Etter en stund begynte han plutselig å kjenne seg uvel. Hjertet begynte å dunke raskere, og etter hvert fikk 16-åringen vanskeligheter for å puste ordentlig.

Men det var først da ambulansen måtte komme og kjøre ham til legevakten at han forsto alvoret.

– De forklarte meg at hjertet mitt kunne slå feil, og at jeg kunne ha dødd hvis jeg ikke fikk hjelp, forteller Säll til Dagbladet.

Drakk tre energidrikker

I desember 2017 hadde 16-åringen et lungevirus, og gikk derfor på medisinen Lepheton, som inneholder morfin.

Dette var ingenting Säll tenkte over under innebandykampen den 10. desember, da han drakk tre stykk Celsius energidrikker i smakene vannmelon, blåbær og appelsin – noe han og kompisene ofte gjør.

Under selve kampen var han i fin form, men så snart den var ferdig begynte han å kjenne seg skikkelig dårlig. Og det ble bare verre og verre.

– Til slutt var jeg nødt til å kaste opp. Etter hvert begynte jeg å kaldsvette også, forteller han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer