De siste åra har det vært en eksplosiv økning i import av den kypriotiske osten halloumi til Sverige.
Nå frykter eksperter at dette skal føre til økt antibiotikaresistens, melder Sveriges Television, SVT.
Mens det i 2010 ble importert 21 tonn halloumi til Sverige, ble det i fjor importert 4.000 tonn. Dette er ikke uproblematisk, advarer forskere. Halloumi produseres på Kypros, som er Europas verste land når det gjelder bruk av antibiotika på dyr.
WWF i Sverige advarer nå mot å kjøpe animalske produkter fra Kypros generelt, og halloumi spesielt, melder NTB.
Populær grillost
Halloumi er et populært alternativ til kjøtt blant vegetarianere - og fleksitarianere. Den faste, nesten gummiaktige konsistensen gjør at den enkelt kan både stekes, friteres og grilles.
Osten lages tradisjonelt på fåremelk, men det finnes også varianter av geite- eller kumelk. Den er opprinnelig fra Kypros, og det er også der mesteparten halloumi produseres i dag. Halloumi er en geografisk beskyttet tittel som Cognac, Roquefort og Parma-skinke.
Halloumi i seg selv er ikke farlig å spise. Men Elina Åsbjer, veterinær ved Centrum for djurvälfärd ved Sveriges landbruksuniversitet, ber forbrukere å tenke igjennom innkjøpene sine.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger