Instagram-bilder skaper reaksjoner

Advarer mot Toblerone-kroppen

– Enda et krav unge mennesker må stå imot, sier psykiater.

TOBLERONE-TUNNEL: En trekantet glippe mellom rompe og lår føyer seg inn i rekken av overdrevet detaljfokuserte kroppstrender. Her et utvalg bilder som er tagget med #tobleronetunnel på Instagram. Skjermdump: Instagram
TOBLERONE-TUNNEL: En trekantet glippe mellom rompe og lår føyer seg inn i rekken av overdrevet detaljfokuserte kroppstrender. Her et utvalg bilder som er tagget med #tobleronetunnel på Instagram. Skjermdump: Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Toblerone er ikke bare navnet på den kjente sveitsiske sjokoladen. Frasen «Toblerone tunnel» refererer også til det nyeste kroppsidealet som ifølge flere internasjonale medier i fjor dukket opp i en rekke poster på Instagram.

«Toblerone-tunnel» er et trekantformet mellomrom jenter kan få mellom lårene, og som flere kjendiser, blant annet Kylie Jenner og Emily Ratajkowski, har lagt ut bilder av.

- Det kommer hele tiden nye kulturelle normer av typen, «thigh gap», «bikini bridge», og nå denne «Toblerone-tunnelen». Jeg er ingen ekspert på akkurat dette idealet, men jeg forestiller meg at for å oppnå dette må man være svært veltrent. Det passer godt inn i fitness-kulturen, sier Finn Skårderud, psykiater, professor og stifter av Villa Sult, Institutt for spiseforstyrrelser.

- Hardt arbeid og bekymring

Skårderud har jobbet med spiseforstyrrelser i 35 år og forteller at trendene stadig blir flere og mer detaljerte. Da han begynte i feltet var idealet å være tynn, deretter var det både tynn og hard, og etter hvert også trent og sunn. Faren ved slike trender, ifølge Skårderud, er at kroppen i stor grad får definere hvem man er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer