NHO og Fellesforbundet med felles kampanje før julebordsesongen:

Advarer mot ufin oppførsel på julebord: - Kan vente seg telefon fra politiet dagen derpå

Arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjonene vil forebygge trakassering av ansatte i serveringsbransjen gjennom kampanjen #notonthemenu.

KAMPANJE: - Vi har fått tilbakemeldinger fra mange kvinnelige ledere i bransjen som er opptatt av å slå hardt ned på seksuell trakassering, sier kommunikasjonssjef i NHO Reiseliv, Merete Habberstad. NHO og Fellesforbunder lanserer denne uken kampanjen #notonthemenu. Foto: Per Sollerman
KAMPANJE: - Vi har fått tilbakemeldinger fra mange kvinnelige ledere i bransjen som er opptatt av å slå hardt ned på seksuell trakassering, sier kommunikasjonssjef i NHO Reiseliv, Merete Habberstad. NHO og Fellesforbunder lanserer denne uken kampanjen #notonthemenu. Foto: Per Sollerman Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Akkurat når nordmenn flest er på full fart inn i julebordsesongen, lanserer NHO Reiseliv og Fellesforbundet denne uka kampanjen «#notonthemenu». Målet er å bekjempe seksuell trakassering på norske serverings- og utesteder.

- Serveringspersonalet er ikke på menyen. Dette viktige budskapet håper vi at alle festglade nordmenn tar med seg inn i julebordsesongen, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv, til Dagbladet.

Initiativet har mye til felles med den aktuelle #metoo-kampanjen, men NHO og Fellesforbundet opplyser at de helt siden i vår har samarbeidet med Arbeidstilsynet, Likestillings- og diskrimineringsombudet og Hovedorganisasjonen Virke for å sette temaet på dagsordenen.

En samlet arbeidsgiver- og arbeidstakerside i reiselivsnæringen står bak kampanjen.

- Julebordsesongen er i full gang. Dette er en hyggelig høytid, men dessverre kan det være større sjanse for å bli utsatt for seksuell trakassering når det er mye alkohol involvert, sier leder i Fellesforbundet, Jørn Eggum.

Et arbeidsgiveransvar

Selv om både arbeidsgivere og arbeidstakere har et felles ansvar for helse og sikkerhet på arbeidsplassen, ligger hovedansvaret for å hindre enhver form for trakassering hos arbeidsgiverne, kommenterer NHO:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer