VM-SNACKS: Flere produsenter lanserer VM-snacks, Sørlandschps kommer med tre smaker: Brasiliansk bbq, svensk dill og britisk salt & eddik. Illustrasjonsfoto: John Terje Pedersen / Dagbladet.
VM-SNACKS: Flere produsenter lanserer VM-snacks, Sørlandschps kommer med tre smaker: Brasiliansk bbq, svensk dill og britisk salt & eddik. Illustrasjonsfoto: John Terje Pedersen / Dagbladet.Vis mer

Nye dagligvarer, våren 2018

Åh! Så mye godt: Se de deilige snacksnyhetene

Dillchips, jordbærsjokolade og Daim med mintsmak. Her er det mye å glede seg til!

- Det er én chips som mangler i Norge, og det er dillchips, sa Björn Svensson til Dagbladet tidligere i vår.

Sammen med to av kokkekollegaene sine på Michelin-restauranten Galt i Oslo smakte han seg gjennom vårens snacksnyheter for Dagbladet og de tre hadde klare ønsker for smaker de gjerne skulle ha sett i potetgullhylla.

Mens svenske Svensson etterlyste dillchips, en vanlig og populær smak i Sverige, skulle Jo Bøe Klakegg gjerne sett salt og eddik-chips - eller skikkelige spicy chips i butikk. Fredrik Hettervik drømte om chips med ordentlig urtesmak.

TESTPANELET: Fredrik Hettervik, Jo Bøe Klakegg og Björn Svensson fant flere godbiter blant årets nye snacks tidligere i vår, men etterlyste blant annet dill og salt & vinegar. Nå er det på plass i hyllene - i hvert fall for en liten stund. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TESTPANELET: Fredrik Hettervik, Jo Bøe Klakegg og Björn Svensson fant flere godbiter blant årets nye snacks tidligere i vår, men etterlyste blant annet dill og salt & vinegar. Nå er det på plass i hyllene - i hvert fall for en liten stund. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Nå ser det ut som om opptil flere av ønskene går i oppfyllelse. For blant vårens chipsnyheter finner vi to dillchips, den ene med sommerurter og salt og eddik-chips.

VM-snacks

Sørlandschips innfridde flest av ønskene. I forbindelse med fotball-VM har de lansert tre nye smaker i begrenset opplag, inspirert av tre av deltakerlandene: Sveriges chips har dillsmak, Englands chips har salt og eddik, mens Brasil har bbq-smak. .

SOMMERGULL med smak av dill og gressløk fra Maarud.
SOMMERGULL med smak av dill og gressløk fra Maarud. Vis mer

Det er nesten som en skulle tro de avlyttet chipstesten vår.

Chips med dilsmak kommer også fra Jacobs Utvalgte Snacks, tykke potetchips med «Dill & summer herbs», det vil si gressløk.

Maarud har gått for samme kombinasjon; gressløk og dill som en av sine smaker i «Sommergull»-serien. Den andre i serien er riflet potetgull med smak av havsalt.

Orkla har også pyntet seg for fotball-VM og lanserer OLW Cheese footballz i anledning VM, med smak av cheese nachos. Maarud har også sin versjon av ostepopballer, deres heter matchball, med smak av bacon, ost og chili. De har også et eget VM-potetgull; VM-gull med smak av cheddar og løk.

RUNDE: OLWs cheezballs har fått nye pose for anledningen.
RUNDE: OLWs cheezballs har fått nye pose for anledningen. Vis mer

I tillegg kommer Kims med to Fotballsnacks; en med smak av salsa og en med Barbeque-smak. Disse fås kun hos Coop.

Totenflak-serien har gravd i litt norskere mattradisjoner og lanserer to nye smaker: Modna ost og hvit pepper, samt Sylta rødløk.

VELLAGRET: Totenflak med smak av syltet rødløk.
VELLAGRET: Totenflak med smak av syltet rødløk. Vis mer

Rema 1000 har lansert hele seks nye nøtteblandinger, alle i poser som er enkle å åpne og lukke, på 135 gram for 29 kroner.

Tre av dem har litt nye smaker; Peanøtter med smak av jalapeno og nøtteblanding med pepper og balsamico er godt krydret.

Den siste er av det søte slaget, «Kaffebønner og tranebær» har mandler og cashewnøtter vendt i kakao, kaffebønner drasjert med mørk sjokolade og søtede tranebær. Søt sjokolade og syrlige tranebær balansert med smaken av kaffe er både unik og uimotståelig – perfekt for deg som liker spennende smaker.

NY SMAK: Rema 1000s nye nøtter kommer i to serier, en hvit uten tilsatt salt og sukker, og en svart med spennende nye smakskombinasjoner.
NY SMAK: Rema 1000s nye nøtter kommer i to serier, en hvit uten tilsatt salt og sukker, og en svart med spennende nye smakskombinasjoner. Vis mer

I tillegg kommer tre nye nøttemikser, uten tilsatt salt og sukker. En naturell nøttemiks og en iblandet biter av aprikos, mandler og valnøtter - begge uten olje. I tillegg kommer en blanding av mandler, cashew, pekannøtter med morbær og gojibær.

Sørlandschips kommer også med en mild dipmiks med smak av paprika og hvitløk og redusert sukker- og saltinnhold.

Sommerens søteste nyheter

Freia har lansert to nyheter i begrenset opplag i vår. Daim med mintsmak og melkesjokolade med frysetørrede jordbær er kun tilgjengelig så lenge varebeholdningen rekker.

EN SMAK AV SOMMER: Melkesjokolade med biter av jordbær.
EN SMAK AV SOMMER: Melkesjokolade med biter av jordbær. Vis mer

Melkesjokoladens litt tjukkere Smakfull-familie får et medlem til: Japp smakfull, en stor sjokoladebar med karamell, riskrisp og peanøttfyll med peanøttbiter.

I tillegg kommer nye versjoner av gamle klassikere.

Freia lanserer også klassikerne Non Stop, Non Stop melkesjokolade og M & Ms i små poser på 45 gram, og Freia premiums lille sjokoladebar kommer i en ny versjon med hasselnøtter.

I tillegg kommer Toppris i en pose med småbiter.

Nidar lanserer New Energy lanseres i en ny og mørkere variant: New Energy Dark har hasselnøtter og mørk sjokolade. Denne blir kun tilgjengelig i begrenset opplag.

BESTSELGER: New Energy er en av Norges mest solgte sjokoladebarer. Nå kommer den i en ny og mørkere versjon med nøtter.
BESTSELGER: New Energy er en av Norges mest solgte sjokoladebarer. Nå kommer den i en ny og mørkere versjon med nøtter. Vis mer

Nøtter er det også i Polly kuler, en pose sjokoladetruknet peanøtter. Denne kommer i to størrelser, 90 gram og 140 gram.

Laban seigmenn kommer i en syrlig variant: sure skumseigmenn med smak av bringebær og sitron.

Åh! Så mye godt: Se de deilige snacksnyhetene

Troika har fått nytt design og palmeoljen er fjernet, og relanseres nå i 66-gramsbar og Troika-posen med Nidar-favoritter. Denne inkluderer også spesial, festkaramell, gullbrød og mokka & melk.

Kjeksnytt

Våren byr også på to nye kjeksnyheter: TUC-kjeks, de firkantete salte kjeksene fra Mondelez, kommer med smak av søt chili, mens Ballerinakjeksene har fått kokos.

Åh! Så mye godt: Se de deilige snacksnyhetene