GRØNT UTGANGSPUNKT:  -  Jeg bruker aller helst råvarer som er i sesong, og blir inspirert av grønnsaker og fisk,  sier matblogger Aicha Bouhlou. FOTO: Odd E. Nerbø
GRØNT UTGANGSPUNKT:  -  Jeg bruker aller helst råvarer som er i sesong, og blir inspirert av grønnsaker og fisk,  sier matblogger Aicha Bouhlou. FOTO: Odd E. Nerbø Vis mer

Solfylte middagsfavoritter fra Aichas Mat:

Aichas mest populære middager

Det begynte med matbilder på Instagram, og fortsatte med kokebok, blogg og matbloggerpris. Møt Aicha Bouhlou fra Marokko og Bergen. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
FARGERIK: - Jeg liker å spise i farger, sier Aicha Bouhlou. FOTO: Odd E. Nerbø
FARGERIK: - Jeg liker å spise i farger, sier Aicha Bouhlou. FOTO: Odd E. Nerbø Vis mer

(Dagbladet): - Maten min er ofte litt eksotisk, men alltid lett å lage, sier Aicha Bouhlou, matbloggeren som før jul vant kategorien Årets Nykommer under Matblogger-kåringen i regi av Mathallen og godt.no.

Her kan du lese om middagsfavorittene til hennes bloggerkollega Trine Sandberg.

«Fargerik», «fristende», «spennende» og «meget sterk nykommer» var blant ordene som ble brukt av juryen da hun ble tildelt prisen.

Fra billedkunst til matkunst

Aicha, som i mange år drev kunstgalleri i Bergen, gir sin mulitkulturelle bakgrunn æren for at den drøyt ett år gamle bloggen ble som den ble.

- Maten jeg lager er farget av min marokkanske bakgrunn, men også av min multikulturelle oppvekst i Tyskland, mitt liv i Norge og mitt andre hjem i Frankrike. Den er påvirket av mine reiser og møter med mennesker, kulturer og hendelser.

- Min marokkanske mor og kvinnene rundt henne har gitt meg mye kunnskaper om hvordan man med enkle midler kan løfte et måltid. Noe av det morsomste ved å lage matblogg er å utfordre seg selv til å lage noe godt med råvarene som er tilgjengelig.

Aichas favoritter

KOKEBOK: - Tom Victor Gausdals «Kokkelære»

MATREISEMÅL: - Vietnam.

MAT-TV: - Jeg har ikke TV, men «Chef's table»-filmene på Netflix var inspirerende.

INSPIRASJON: - Naturen, sesonger, gode råvarer, kunst.

KJØKKENREDSKAP: - Min sitronpresse laget av tre.

Aichas offentlige matreise begynte på Instagram, der hun la ut bilder av maten hun laget til familien hjemme i Bergen. Responsen lot ikke vente på seg, og i dag følger snaut 16000 mennesker over hele verden instaprofilen hennes. Snart kom det også spørsmål om bokutgivelse. I forbindelse med bokarbeidet opprettet Aicha et oppskriftsarkiv, som etterhvert ble til bloggen Aichas Mat.

BLOGG OG BOK: Aichas mat mellom to permer ble utgitt på Gyldendal i fjor.
BLOGG OG BOK: Aichas mat mellom to permer ble utgitt på Gyldendal i fjor. Vis mer

Aicha lar seg først og fremst inspirere av grønnsaker og fisk. Hun blir glad hvis hun kan påvirke leserne til å spise miljøvennlig og sunt, men bruker ikke pekefingeren.

Vestlandsk med vri

Det beste komplimentet hun har fått for bloggmaten sin kom fra en leser som mente at maten hennes så «lekker ut i krysningspunktet mellom vestlandets spiskammers og nord-afrikanske smaker».

- Hva har du lyst til å lære mer om?

- Jeg har tenkt å ta et kurs i surdeigsbaking, og har lyst å lære mer om asiatisk mat.

- Hvorfor tror du kyllingretten med mango- og karrisaus har appellert til så mange lesere?

- Retten er kjempegod, har få ingredienser og røres sammen i en fei!

LES OGSÅ:

Fru Timians ti mest populære middager

Farmen 2017 : Ingrediensen som gjør Farmen-Idas havregrøt magisk

P.S. Vi gjør oppmerksom på at Aichas Mat hører inn under AdLINK-nettverket, som i likhet med Dagbladet eies av Aller Media A/S

SAFTIG: Kokken Bård Greni viser deg hvordan du sjekker at kyllingfileten er gjennomstekt. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer