<strong>UTVIDER TJENESTENE:</strong> De rosakledde sykkelbudene har til nå levert mat fra restauranter på døra di. Nå gjenstår det bare formaliteter før du også kan bestille øl. Foto: Foodora
UTVIDER TJENESTENE: De rosakledde sykkelbudene har til nå levert mat fra restauranter på døra di. Nå gjenstår det bare formaliteter før du også kan bestille øl. Foto: Foodora Vis mer

Alkohol på døra: - 30 minutter

Foodora vil levere øl på døra - og lover å gjøre på 30 minutter.

Publisert
Sist oppdatert

De rosa sykkelbudene til Foodora blir stadig flere. Kjeden som har spesialisert seg på hjemlevering via sykkel, har nå etablert seg i store deler av landet.
Sykkelbudene er mest kjent for å levere takeaway på døra, men nå har selskapet offensive planer for å utvide tjenestene. På blokka er blomster, bøker, sminke og dagligvarer - inkludert øl. Levert på døra 30 minutter etter bestilling via appen. I første omgang vil Foodora tilby dette bare i Oslo.

- Først og fremst: Er dette lov?

- Ja! Vår service skiller seg ikke fra Kolonial og Meny som jo også leverer øl på døra. Vi følger selvfølgelig alle lover rundt dette og er svært opptatt av at alt blir gjort riktig, forsikrer Elisabeth Myhre, som er Managing Director i Foodora Norge.

<strong>STORE FORVENTNINGER:</strong> Elisabeth Myhre i Foodora har store forventninger til at selskapet utvider tjenestetilbudet. Innen kort tid vil du for eksempel på alkohol på sykla til døra. Foto: Foodora
STORE FORVENTNINGER: Elisabeth Myhre i Foodora har store forventninger til at selskapet utvider tjenestetilbudet. Innen kort tid vil du for eksempel på alkohol på sykla til døra. Foto: Foodora Vis mer

- Vi har blant annet vært i dialog med Næringsetatens avdeling for alkohol og tobakk.

- Når alkohol blir så lett tilgjengelig, tar dere ansvaret på alvor?

- Det vi må sørge for er at de som får alkohol er over 18, og at leveringen skjer før alkoholsalget stenger. Her har vi lagt ned mye arbeid for å få en sikker ordning på plass. Vi har sett på ulike utfordringer, men er nå i ferd med å få en sikker ordning på plass, sier Myhre til Dagbladet.

- Hvordan vil dette foregå i praksis?

- Kunden får beskjed direkte på plattformen når han/hun er inne på en butikk med alkohol, tobakk eller andre aldersbestemte varer om at det kreves gyldig ID ved levering. Budet vil deretter bli varslet ved levering at det skal foretas ID-sjekk av kunde, og ordren kan ikke fullføres om ikke ID-sjekk er fullført.

Myhre understreker at ID-sjekken vil bli utført med bevissthet rundt reglement for avstand mellom bud og kunde. Alle bud som leverer aldersbestemte varer skal også få innføring i hvordan man utfører ID-sjekken.

- Når vil dette settes ut i livet?

- Vi vet ikke nøyaktig hvilken dag vi ruller ut tilbudet ennå, men baserer oss på at alt er helt klart i uke 38.

I oppstarten vil man ikke kunne bestille øl fra hvilken som helst butikk. Foreløpig gjelder tilbudet bare øl fra Gulating Ølutsalg i Oslo. Men, det er flere initiativ på trappene:

- Vi er i dialog med Joker, men akkurat når det blir levering av tobakk og alkohol fra Jokers butikker er ikke bestemt.

Myhre forteller at Foodora utvidet tilbudet av tjenester i sommer. Fra å bare levere fra restauranter fikk man muligheten til å velge «butikk».

- Dette betyr egentlig bare at folk kan velge om de bestiller mat fra butikk eller restaurant i appen vår. Butikkpersonalet plukker varene, så det står klart til budet kommer.

- Når kan vi bestille varer fra Vinmonopolet?

- Vi har ikke vært i kontakt med Vinmonopolet om denne muligheten ennå. Vi har derfor ikke gått opp eventuelle juridiske utfordringer heller.

Det er heller ikke aktuelt å kjøpe vin fra restauranter:

- Vi kan bare levere fra partnere med salgsbevilgning. Restauranter har stort sett ikke dette, de har bare skjenkebevilling.

- Vi har store forventninger til dette. Dette kan være veldig godt tilbud for mange. Det kan være et veldig godt tilbud for mange å få levert denne type varer på 30 minutter.

- Og for ordens skyld: Det må bestilles før klokka seks på lørdager?

- Vi stenger muligheten for å bestille alkohol i god tid før alkoholsalget stenger, for å sikre at selve leveringen vil skje innenfor åpningstidene for alkoholsalg, sier Myhre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer