Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Test av ny frossenpizza:

Alle kjenner vinneren!

En smaker kebab, og en faller fra hverandre. Den beste frossenpizza-nyheten er vegetariansk, og får høy score for bra utseende og sprø bunn. 

NYE PIZZASMAKER: Nordmenn elsker frossenpizza. Her er vårens nyheter, testet av norgesmesteren i pizzabaking. FOTO: Morten Eik/Produsentene
NYE PIZZASMAKER: Nordmenn elsker frossenpizza. Her er vårens nyheter, testet av norgesmesteren i pizzabaking. FOTO: Morten Eik/Produsentene Vis mer

(Dagbladet): - Dette smaker jo kebab, sier den nykårede norgesmesteren i pizzabaking, Elio Corsi, og gransker pizzabiten han holder i hånden.

- Og her sklir jo alt fyllet av sammen med osten, påpeker assisterende kjøkkensjef Tobias Schelin.

Dagbladet har tatt med seg vårens frossenpizza-nyheter til restaurant Eataly på Aker Brygge. Der jobber italieneren Elio Corsi, som i forrige uke og for andre gang på rad gikk seirende ut av NM i italiensk pizza på Smak-messen på Lillestrøm. I mai representerer han Norge i VM i pizza i Parma, Italia.

Baker du pizza selv? Se hva slags gjær som funker best.

PIZZATESTERE: Tobias Schelin og Elio Corsi fra Eataly Ristorante har smakt seg gjennom pizzanyhetene. FOTO: Lars O. Gulbrandsen
PIZZATESTERE: Tobias Schelin og Elio Corsi fra Eataly Ristorante har smakt seg gjennom pizzanyhetene. FOTO: Lars O. Gulbrandsen Vis mer

- En god pizza kjennetegnes ved at du smaker alle deler av fyllet; soppen, osten, tomatene. Skorpen må være sprø og fin, og bunnen må smake godt. At deigen har fått heve tilstrekkelig lenge, er også viktig, sier pizzaproffen Corsi.

Bestiller du takeaway-pizza og lurer på hvilken som smaker best?

Sammen med kokkekollega Tobias Schelin smaker han seg gjennom fem typer frossenpizza, med og uten kjøtt og i to ulike størrelser. Pizza-variantene av den minste størrelsen får gjennomgående mest skryt. De to nye Grandiosa-variantene vekker liten entusiasme.

Smakspanelet reagerer på at flere av pizzaene smaker kjedelig og anonymt. De savner også mer smak i selve bunnen, og ønsker seg sprøere og bedre skorpe på flere av produktene. For pizzaene som scoret best i testen, var det særlig skorpe og utseende som trakk opp. Og det var særlig en viss Pizza-Doktor som fikk de to testerne til å trille høye tall på terningen.

Her er resultatene av pizzatesten

Pizzabakeriet: Pikante (Krydret kjøtt og parmesanflak)

image: Alle kjenner vinneren!

Bakt med Tipo 0 mel (410 g/kr 62.90)

Kommentar fra panelet:

- Hvis du liker sterkt krydret mat, vil du like denne. Er den kanskje litt i overkant spicy? Pluss for ekte parmesan i egen pose.

- God og sprø. Tiltalende utseende. Bra spredning på fyllet. Fin bunn. En sterk firer.

image: Alle kjenner vinneren!

Dr. Oetker: Veggie Pizza Aromatic Dream (with vegetarian mince, peppers, sweetcorn & chilli tomato sauce) 390 g/kr 54.90)

Kommentar fra panelet:

- Liker du taco eller kebab er dette pizzaen for deg. En ok dagen derpå-pizza.

- Den ser ikke så delikat ut. Fyllet er ujevnt fordelt, og bunnen er altfor lys. Kjøtterstatningen smaker ingenting.

Grandiosa: Saftige & smakfulle kjøttboller (510 g/kr 55.90)

image: Alle kjenner vinneren!

Kommentar fra panelet:

- Her er det bare en eneste positiv ting å si: Kjøttbollene var ikke så verst. Men fyllet er ujevnt fordelt, og pizzaen virker overstekt på den ene siden og understekt på den andre.

- Ja, denne så ikke bra ut. Bunnen mangler skorpe og smaken er rå. Osten og kjøttbollene er ok, men den rå bunnen ødelegger for smaksopplevelsen. En svak treer.

Dr. Oetker: Veggie Pizza Tender Delight (with vegetarian fillet strips, spinach, tomatoes & creamy basil sauce (380 g/kr 54.90)

image: Alle kjenner vinneren!

Kommentar fra panelet:

- Fint utseende, og bra skorpe. Veldig bra deig. Sprø og fin bunn. Bunnen smaker godt også, selv om jeg skulle ønske meg mer salt i deigen.

- Veldig bra bunn, og god smak på osten. Men hvorfor skal vegetarpizzaer absolutt utstyres med noe som skal ligne på kjøtt? Jeg foretrekker å vite hva jeg spiser, og her vet jeg ikke hva dette kjøttlignende greiene er for noe. Ellers var dette en god pizza.

Grandiosa Pepperoni Spesial med ekstra strimlet pepperoni (530 g/kr 53.90. Selges kun på Rema)

image: Alle kjenner vinneren!

Kommentar fra panelet:

- Her ser du helt tydelig hva du får. Ingen tvil om at dette er en pepperoni-pizza. Synd at bunnen ikke har noen skorpe, og er helt myk. Og dette ser kanskje ut som salami, men jeg tviler sterkt på at det er det.

- Pølsen ligner mer på dårlig kebabkjøtt. Du kjøper pepperonipizza for å få noe godt krydret, og det får du. Men den dårlige bunnen trekker veldig ned.

LES OGSÅ:

Nå er det lov å like hawaiipizza . Palmesus over middagen.

- Hadde noen servert meg denne, kunne jeg trodd at de hadde laget den selv

- Jeg spiste pizza og drakk øl til frokost

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media