Test av ny frossenpizza:

Alle kjenner vinneren!

En smaker kebab, og en faller fra hverandre. Den beste frossenpizza-nyheten er vegetariansk, og får høy score for bra utseende og sprø bunn. 

NYE PIZZASMAKER: Nordmenn elsker frossenpizza. Her er vårens nyheter, testet av norgesmesteren i pizzabaking. FOTO: Morten Eik/Produsentene
NYE PIZZASMAKER: Nordmenn elsker frossenpizza. Her er vårens nyheter, testet av norgesmesteren i pizzabaking. FOTO: Morten Eik/Produsentene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Dette smaker jo kebab, sier den nykårede norgesmesteren i pizzabaking, Elio Corsi, og gransker pizzabiten han holder i hånden.

- Og her sklir jo alt fyllet av sammen med osten, påpeker assisterende kjøkkensjef Tobias Schelin.

SMAKSPANELET

Elio Corsi: Norgesmester, Europamester og to tredjeplasser i VM i pizzabaking. Til daglig baker han pizza på Eataly Ristorante på Aker Brygge.

Tobias Schelin: Daglig leder og assisterende kjøkkensjef ved Eataly Ristorante på Aker Brygge.

Dagbladet har tatt med seg vårens frossenpizza-nyheter til restaurant Eataly på Aker Brygge. Der jobber italieneren Elio Corsi, som i forrige uke og for andre gang på rad gikk seirende ut av NM i italiensk pizza på Smak-messen på Lillestrøm. I mai representerer han Norge i VM i pizza i Parma, Italia.

Baker du pizza selv? Se hva slags gjær som funker best.

PIZZATESTERE: Tobias Schelin og Elio Corsi fra Eataly Ristorante har smakt seg gjennom pizzanyhetene. FOTO: Lars O. Gulbrandsen
PIZZATESTERE: Tobias Schelin og Elio Corsi fra Eataly Ristorante har smakt seg gjennom pizzanyhetene. FOTO: Lars O. Gulbrandsen Vis mer

- En god pizza kjennetegnes ved at du smaker alle deler av fyllet; soppen, osten, tomatene. Skorpen må være sprø og fin, og bunnen må smake godt. At deigen har fått heve tilstrekkelig lenge, er også viktig, sier pizzaproffen Corsi.

Bestiller du takeaway-pizza og lurer på hvilken som smaker best?

SLIK GJORDE VI TESTEN

Testen ble utført blindt, det vil si at panelet smakte på produktene uten å kjenne til produsenten. Frossenpizzaen ble stekt som anvist på pakken.

Sammen med kokkekollega Tobias Schelin smaker han seg gjennom fem typer frossenpizza, med og uten kjøtt og i to ulike størrelser. Pizza-variantene av den minste størrelsen får gjennomgående mest skryt. De to nye Grandiosa-variantene vekker liten entusiasme.

Smakspanelet reagerer på at flere av pizzaene smaker kjedelig og anonymt. De savner også mer smak i selve bunnen, og ønsker seg sprøere og bedre skorpe på flere av produktene. For pizzaene som scoret best i testen, var det særlig skorpe og utseende som trakk opp. Og det var særlig en viss Pizza-Doktor som fikk de to testerne til å trille høye tall på terningen.

Her er resultatene av pizzatesten

Pizzabakeriet: Pikante (Krydret kjøtt og parmesanflak)

Alle kjenner vinneren!

Bakt med Tipo 0 mel (410 g/kr 62.90)

Kommentar fra panelet:

- Hvis du liker sterkt krydret mat, vil du like denne. Er den kanskje litt i overkant spicy? Pluss for ekte parmesan i egen pose.

- God og sprø. Tiltalende utseende. Bra spredning på fyllet. Fin bunn. En sterk firer.

Alle kjenner vinneren!

Dr. Oetker: Veggie Pizza Aromatic Dream (with vegetarian mince, peppers, sweetcorn & chilli tomato sauce) 390 g/kr 54.90)

Kommentar fra panelet:

- Liker du taco eller kebab er dette pizzaen for deg. En ok dagen derpå-pizza.

- Den ser ikke så delikat ut. Fyllet er ujevnt fordelt, og bunnen er altfor lys. Kjøtterstatningen smaker ingenting.

Grandiosa: Saftige & smakfulle kjøttboller (510 g/kr 55.90)

Alle kjenner vinneren!

Kommentar fra panelet:

- Her er det bare en eneste positiv ting å si: Kjøttbollene var ikke så verst. Men fyllet er ujevnt fordelt, og pizzaen virker overstekt på den ene siden og understekt på den andre.

- Ja, denne så ikke bra ut. Bunnen mangler skorpe og smaken er rå. Osten og kjøttbollene er ok, men den rå bunnen ødelegger for smaksopplevelsen. En svak treer.

Dr. Oetker: Veggie Pizza Tender Delight (with vegetarian fillet strips, spinach, tomatoes & creamy basil sauce (380 g/kr 54.90)

Alle kjenner vinneren!

Kommentar fra panelet:

- Fint utseende, og bra skorpe. Veldig bra deig. Sprø og fin bunn. Bunnen smaker godt også, selv om jeg skulle ønske meg mer salt i deigen.

- Veldig bra bunn, og god smak på osten. Men hvorfor skal vegetarpizzaer absolutt utstyres med noe som skal ligne på kjøtt? Jeg foretrekker å vite hva jeg spiser, og her vet jeg ikke hva dette kjøttlignende greiene er for noe. Ellers var dette en god pizza.

Grandiosa Pepperoni Spesial med ekstra strimlet pepperoni (530 g/kr 53.90. Selges kun på Rema)

Alle kjenner vinneren!

Kommentar fra panelet:

- Her ser du helt tydelig hva du får. Ingen tvil om at dette er en pepperoni-pizza. Synd at bunnen ikke har noen skorpe, og er helt myk. Og dette ser kanskje ut som salami, men jeg tviler sterkt på at det er det.

- Pølsen ligner mer på dårlig kebabkjøtt. Du kjøper pepperonipizza for å få noe godt krydret, og det får du. Men den dårlige bunnen trekker veldig ned.

LES OGSÅ:

Nå er det lov å like hawaiipizza . Palmesus over middagen.

- Hadde noen servert meg denne, kunne jeg trodd at de hadde laget den selv

- Jeg spiste pizza og drakk øl til frokost

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer