Oppskrift på hjemmelaget suppe:

- Alle klarer å koke god suppe uten suppepose

Fremgangsmåten er nesten lik for de aller fleste supper, Arne Brimi viser hvordan.

LØKSUPPE: Når minusgradene er i anmarsj, er det tid for å koke suppe. Brimis løksuppe smaker spesielt bra - med sjalottløk. 
LØKSUPPE: Når minusgradene er i anmarsj, er det tid for å koke suppe. Brimis løksuppe smaker spesielt bra - med sjalottløk.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På Vianvang har Dagblad-kokk Arne Brimi ofte en putrende suppekjele på komfyren.

Han synes det er fint å kunne gi gjestene en smak av noe de lett kan klare å lage sjøl.

Suppe kokt på høstens gode rotgrønnsaker og ei smaksrik løksuppe med sjalottløk er blant Brimis egne favoritter.

Suppe for alle

- Dette er enkle supper, men suppe skal være enkelt. Alle klarer å koke en kjele med god suppe uten å bruke pulver på pose, sier Brimi.

Han legger biter av persillerot og sellerirot i en kjele, og dekker med melk, litt vann og fløte.

Grønnsakene kokes møre, og så kjøres det hele glatt og fint i en kjøkkenmaskin.

Suppen kan også lages i en suppeblender, om du har det.

- Da gjenstår det bare å smake til med salt og pepper. De fleste grønnsaksupper kan lages på denne måten. Det er så enkelt og så godt, sier Brimi.

Selleri- og persillerotsuppa smaker mildt og deilig.

Den kan serveres som den er, eller toppes med litt fristende tilbehør som smørstekt sideflesk eller bacon, kantareller og grønnkål.

Godt med løk

Den beste løksuppa har Brimi smakt i Frankrike, og på Vianvang lager han litt ulike varianter av den franske suppeklassikeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer