Rester etter påskematen

Alt du kan lage av restene av påskematen: - Sjekk ut sjokoladekaka!

Om du legger godvilja til, lager du et flott fest på påskerestene.

RESTER: Denne kan du antagelig lage på restene etter påska. Bruk det du finner av sjokolade, smør, egg, melis, nøtter og tørket frukt og lag en skikkelig avslutning på påsken! Foto: Lisbeth Michelsen
RESTER: Denne kan du antagelig lage på restene etter påska. Bruk det du finner av sjokolade, smør, egg, melis, nøtter og tørket frukt og lag en skikkelig avslutning på påsken! Foto: Lisbeth Michelsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet:) Det er nemlig fullt mulig! Her er et tips: be om at de kutter av skanken på lammelåret i butikken. Da får låret en mer håndterlig størrelse - og du er sikret en ekstramiddag. Skanken kan nemlig spille hovedrollen i en lukket seanse - med sopp, løk og rødvin - og eventuelt kjøtt fra selve lammesteika (se «innbakt lammeskank»).

Gubbrøra er en svensk rett. Og den er en perfekt måte å bruke opp restene etter påske på. Verken navnet eller de fleste varianter er særlig stilige, men med litt liberal tilnærming synes jeg faktisk en gubbrøra kan bli temmelig elegant: Finn fram et stort fat og legg på skiver av egg og poteter, knekkebrødbiter, sardiner, majones og kanskje litt rogn om du har.

Har du kjeks, egg, sjokolade og rosiner igjen på kjøkkenet? Da er du allerede halvveis til å lage en sjokoladekubbe - eller sjokoladesalami, som noen kaller det.

- Sjekk den sjokoladekaka!, sier folk.

Om været er fint er det godt å være utendørs. Da kan du gjøre som jeg har gjort i mange år: Fyre opp bålpanna og ha alle tenkelige og utenkelige rester etter lammemiddagen i en diger gryte - og spe på med litt vin og fløte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer