Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Alt du trenger til 17. maifrokosten

Vi har samlet våre beste oppskrifter med alt du trenger til 17. maifrokosten.

17. MAIFROKOST: Noe salt, noe søtt - og masse frukt og grønt. Her har vi samlet våre beste oppskrifter til 17. maifrokosten.
17. MAIFROKOST: Noe salt, noe søtt - og masse frukt og grønt. Her har vi samlet våre beste oppskrifter til 17. maifrokosten. Vis mer

Det blir en annerledes 17. mai-feiring i år. Regler for smittevern legger føringer for avstand og antall mennesker man kan være. Det er likevel ingen grunn til å spare på kruttet. Når vi nå en gang er likevel er mye hjemme, har vi en gyllen anledning til å gjøre det lille ekstra!

Spekemat, røkelaks, roastbiff, rekesalat og friske grønne salater. Kaker med pynt i rødt, hvitt og blått. Hjemmelaget surdeigsbrød eller rundstykker, og kanskje en pavlova å avrunde måltidet med?

Her er våre beste oppskrifter:

Fisk og skalldyr

Norge har sjømat i verdensklasse, og de beste råvarene fortjener det beste tilbehøret. For hva er vel røkelaksen uten eggerøre eller en god potetsalat, og gravlaksen uten sennepssaus?
Hjemmelaget kjøttpålegg

Roastbiff er selvskrevent på de aller fleste koldtbord, en klassiker med remulade og sylteagurk. Det samme med en ordentlig god skinke eller paté. Hva med å prøve å lage noe selv i år?

Salater og tilbehør

Salater er et friskt innslag både for øye og gane - og en god saus eller setter den siste prikken over ien.

Rømmegrøt og spekemat

Det er mange ulike mattradisjoner på 17. mai, og mange velger nettopp rømmegrøt og spekemat på nasjonaldagen.

Om du synes rømmegrøt blir litt tungt, finnes det også lettere tilbehør til det salte kjøttet.

Arne Brimi har tidligere delt sine beste oppskrifter med Dagbladets lesere:

Brød og rundstykker

Finnes det noe bedre enn nybakt brød? Det må være duften av nybakt brød. Mange har kastet seg på surdeigsbølgen den siste tiden, men det finnes også helt enkle, stressfrie oppskrifter for deg som synes elting og knaing er et ork:

Søtt punktum

Alle 17. maifrokoster fortjener en søt avslutning. Friske bær er både enkelt og godt, kanskje med en god vaniljesaus til? Bløtkake eller hvit dame er en klassiker til 17. mai, og de siste åra har pavlovaen seilt inn som 17. mai-kaka over alle 17. mai-kaker.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!