Anmeldelse av The Golden Chimp

Anmelderne faller pladask for den nye, lille restauranten: - Himmelsk!

Én av Oslos største matopplevelser får du for tida i en kjeller på Tøyen.

OSLO 20171107 Robinson Fredag. Golden Shimp. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
OSLO 20171107 Robinson Fredag. Golden Shimp. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et sted mellom Szechuan, Guangzhou, Tokyo og Seoul, ligger den: Heimdalsgata på Tøyen. Robinson og Fredag hadde ankommet de beskjedne lokalene som tidligere huset Tøyengata Bodega. På gateplan i den nyåpnede restauran­ten The Golden Chimp ligger drop in-avdelingen med skole­pult­aktige bord med rødrutete voksduker. Ned trappa ligger sjimpansens hjerte, en lun, liten kjeller i en stil som herved døpes «studenthybel chic», med bordbestilling og full ­tastingmeny.

Allerede under første rett skjønte Robinson og Fredag at de var på sporet av noe usedvanlig. Fredag sukket og lukket øynene. Munnen var full av uersashimi, krabbemajones, syltet rettich, korn, tang og japansk krydder – samt en ­spesiell vinter­variant av koreansk kimchi. Det var bare be­gynnelsen.

Men først: Hva betyr «studenthybel chic»? Det betyr hjemmesnekrede bokhyller, potteplanter og nips. Dunkelblå vegger og lyst treverk. En mini-foss her, et loppismaleri der. En intim sittealkove og et annet større bord for grupper av venner, og ellers små tomannsbord perfekte for stevnemøter, noe som så ut til å pågå overalt i det fullsatte lokalet, blant avslappet antrukne mennesker i både tretti-, førti- og femtiåra. Her var blussende kinn over tente telys, og foran hver spisegjest: En sjimpansefigur som ærbødig strakte fram spisepinnene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.