Restaurantanmeldelse

Anmelderne om restauranten hvor du kan spise for 75 kroner retten: - Jeg vil ha alt

Oppgang på Nikkei-indeksen Japan + Peru = nam!

IMPONERER: Restaurant Lulu i Youngsgate imponerer med frisk og oppfinnsom asiatisk mat. Foto: Tomm W. Christiansen
IMPONERER: Restaurant Lulu i Youngsgate imponerer med frisk og oppfinnsom asiatisk mat. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet:) Omakase her og omakase der. Det fins snart ikke den gatestubb i Oslo som ikke har en japansk restaurant basert på «kokken bestemmer»-konseptet, hvisket Fredag.

- Japansk-peruansk er det vel snakk om i dette tilfellet, ispedd innslag fra Hawaii, Korea, Kina, India og Indonesia. Altså Nikkei, som betyr «født utenfor Japan», rettet Robinson som ikke var redd for å framstå som en besserwisser.

- Omakase kan for øvrig også oversettes med «opp til deg» eller «stol på kokken».

Å stole på kokken var akkurat det de skulle der de satt vaglende på hver sin høye krakk langs en bardisk, omgitt av palmer, marmor, sjøgrønne vegger og elegante lysarmaturer i det som en gang var et reir for pønkere, og før det igjen et tukthus, ved Youngstorget.

På Lulu er konseptet enkelt: Rettene kommer på rekke og rad, til 75 kroner per stykk, så spiser man til magen eller lommeboka sier stopp - eller blir med hele løpet og elleve ulike smaksopplevelser igjennom.

- Jeg vil ha alt, erklærte Robinson glupsk.

Lulus alkymist av en bartender hadde allerede vartet opp med en Umeshu cocktail; plommevin, mynte, grapefruktzest og et slags salt krydder mellom isbitene, som var uventet og fortreffelig. Et forvarsel om rekka av nye smaker og kombinasjoner som skulle komme. For snart var omakasen i gang, i regi av den filippinske kjøkkensjefen Marco Mogueis, med fartstid fra kjøkken som Kamai og Alex sushi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer