Sterkt, men godt:

Anmelderne på «nesten-indisk»: - Noen elementer gjør det annerledes

Høyt nivå på kjøkkenet fra fjellandet Nepal.

INDISK FETTER: Restaurant Kathmandu i Bygdøy Allé er ikke indisk, men nepalesisk. Vaskeekte, nepalesisk sies det.
INDISK FETTER: Restaurant Kathmandu i Bygdøy Allé er ikke indisk, men nepalesisk. Vaskeekte, nepalesisk sies det. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Hva er dette?

Servitøren hadde nettopp plassert en venterett på bordet: En liten kurv med noe som så til forveksling ut som popkorn. Og som viste seg å være nettopp det. Fredag så forvirret på Robinson, som trakk på skuldrene. Etter litt googling kunne Robinson fortelle at, jo da, poppet mais er en svært populær snack i Nepal, det heter da «khaja», som er oversatt med «eat and run», altså hurtigmat i ordets rette betydning.

- Vel, sa Fredag. - Autentisk eller ei, jeg håper resten av måltidet blir mer spennende enn dette.

Det ble det virkelig. Heldigvis.

Kathmandu ligger i Bygdøy allé, men etter sigende skal den familiedrevne restauranten servere vaskeekte nepalsk mat. Det nepalske kjøkken er litt feilaktig blitt kalt nabolandet Indias «snille fetter», i betydningen at det ikke brukes fullt så mye chili der. Det betyr ikke at nepalsk mat mangler sting og futt. Tvert imot. Som servitøren forklarte: «Det man vanligvis får som «sterk» på indiske restauranter ville kvalifisere som ‘medium’ her hos oss.» Greit å vite.

Dumplings, kinesisk ravioli, pot stickers, gyoza – og her momo. Populær rett, mange navn. Og de fylte hvetedeigputene, som serveres både dampet og stekt, falt absolutt i smak. Robinson og Fredag valgte en kombinasjonsrett for å få smake på både vegetar, kylling og lam. Alt ble mottatt med glede og rosende ord, men den dampede varianten med lam høstet ekstra applaus. Godsakene ble servert med to dippsauser, den ene av dem beviste at servitøren hadde sine ord i behold med hensyn til styrkegrad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.