Anthony Bourdain

Anthony Bourdain er død

Den amerikanske kokken, forfatteren og programlederen gikk bort fredag.

DØD: Anthony Bourdain (61) har gått bort. Den amerikanske kokken ble funnet på sitt hotellrom i Strasbourg fredag morgen, melder CNN. Bourdain var i Frankrike på jobb med den prisvinnende matreiseserien «Parts unknown». I denne videoen blir han intervjuet av CNN om programmet. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Anthony Bourdain (61) er død, melder den amerikanske TV-kanalen CNN. Bourdain ble funnet på et hotellrom i den franske byen Strasbourg fredag morgen.

Den amerikanske kokken, kjent for blant annet boka «Kokkejævler», og flere matreiseprogram for den amerikanske TV-kanalen, skal ha tatt sitt eget liv.

- Det er med stor sorg vi kan bekrefte dødsfallet til vår venn og kollega Anthony Bourdain, skriver TV-kanalen i en pressemelding fredag.

- Hans forkjærlighet for eventyr, nye venner, god mat og drikke og utrolige historier fra hele verden gjorde ham til en unik historieforteller. Vi sluttet aldri å la oss overraske over hans talenter, og han vil bli dypt savnet. Hans datter og familie er i våre tanker og bønner i denne utrolig vanskelige tiden.

Parts unknown

Bourdain var i Frankrike for å spille inn flere episoder av den prisbelønte TV-serien «Parts unknown».

Best kjent er han kanskje likevel for boka «Kitchen Confidential», eller «Kokkejævler» som den heter på norsk. Boka tar oss med inn på restaurantkjøkken i New York, og beskriver en hverdag med stort arbeidspress og tilhørende dopmisbruk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.