Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Anthony Bourdain

Anthony Bourdain er død

Den amerikanske kokken, forfatteren og programlederen gikk bort fredag.

DØD: Anthony Bourdain (61) har gått bort. Den amerikanske kokken ble funnet på sitt hotellrom i Strasbourg fredag morgen, melder CNN. Bourdain var i Frankrike på jobb med den prisvinnende matreiseserien «Parts unknown». I denne videoen blir han intervjuet av CNN om programmet. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anthony Bourdain (61) er død, melder den amerikanske TV-kanalen CNN. Bourdain ble funnet på et hotellrom i den franske byen Strasbourg fredag morgen.

PRISVINNENDE: Anthony Bourdain har vunnet flere priser for sitt arbeid, her med en Emmy han fikk for matreiseprogrammet "Anthony Bourdain: Parts Unknown" i 2015 Foto: REUTERS/Danny Moloshok/File Photo
PRISVINNENDE: Anthony Bourdain har vunnet flere priser for sitt arbeid, her med en Emmy han fikk for matreiseprogrammet "Anthony Bourdain: Parts Unknown" i 2015 Foto: REUTERS/Danny Moloshok/File Photo Vis mer

Den amerikanske kokken, kjent for blant annet boka «Kokkejævler», og flere matreiseprogram for den amerikanske TV-kanalen, skal ha tatt sitt eget liv.

- Det er med stor sorg vi kan bekrefte dødsfallet til vår venn og kollega Anthony Bourdain, skriver TV-kanalen i en pressemelding fredag.

- Hans forkjærlighet for eventyr, nye venner, god mat og drikke og utrolige historier fra hele verden gjorde ham til en unik historieforteller. Vi sluttet aldri å la oss overraske over hans talenter, og han vil bli dypt savnet. Hans datter og familie er i våre tanker og bønner i denne utrolig vanskelige tiden.

Parts unknown

Bourdain var i Frankrike for å spille inn flere episoder av den prisbelønte TV-serien «Parts unknown».

Best kjent er han kanskje likevel for boka «Kitchen Confidential», eller «Kokkejævler» som den heter på norsk. Boka tar oss med inn på restaurantkjøkken i New York, og beskriver en hverdag med stort arbeidspress og tilhørende dopmisbruk.

Boka gav rockekokken en ny karrièrevei, og Bourdain fikk et nytt publikum gjennom flere mat- og reiseprogram for TV. Først «No reservations» i 2011 og 2012, som ble en umiddelbar braksuksess.

Det ble også det grensesprengende og prisbelønte matreiseprogrammet «Anthony Bourdain: Parts Unknown» som Bourdain ledet.

TV-programmet viste ikke bare frem destinasjoner og matretter, men også den politiske situasjonen på stedene de besøkte. Bourdain var kjent for å være uredd, her skulle ingen spørsmål feies under teppet, alt skulle vises frem, alt skulle smakes på.

Han var den bråkete kokken som stilte brysomme spørsmål, med en følsom og varm undertone. Og som han spurte, fikk han herlig ærlige svar.

Serien har fått en rekke priser, blant annet Critics Choice awards i 2016,

Bourdain har også spilt inn flere realityprogrammer, blant annet «The Taste», der han var dommer sammen med blant annet Nigella Lawson, Ludo Lefevre og Marcus Samuelsson.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!