Åpner Norges første nettbutikk for overskuddsmat

Holdbart.no med nettbutikk og ny butikk i Fredrikstad. Selger overskuddsmat for 35 millioner kroner i år .

MILLIONBUTIKK: De to grunderne Trond J. Laeng (t.v) og Thor Johansen (t.h)  kjøper opp mat som ellers ville blitt kastet og selger den med opptil 90 prosent rabatt. Maten har kort holdbarhet,  har fått feil form i produksjonen eller har feil på emballasjen. Etter ni måneders drift i Vestby er de to grunderne klare for nettbutikk og filial i Frerdrikstad. Ytterligere en butikk planlegges i Oslo-området. Foto: TINE FALTIN
MILLIONBUTIKK: De to grunderne Trond J. Laeng (t.v) og Thor Johansen (t.h)  kjøper opp mat som ellers ville blitt kastet og selger den med opptil 90 prosent rabatt. Maten har kort holdbarhet,  har fått feil form i produksjonen eller har feil på emballasjen. Etter ni måneders drift i Vestby er de to grunderne klare for nettbutikk og filial i Frerdrikstad. Ytterligere en butikk planlegges i Oslo-området. Foto: TINE FALTIN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Knekkebrød for en femmer, karbonadepakker til 16 kroner og svensk ost til 20 kroner kiloen. Overskuddsmatbutikken Holdbart.no ser ut til å ha kommet for å bli.

Opp mot 5000 kunder har ukentlig besøkt varehuset i Vestbysenteret i sommer.

Holdbart.no startet i november i fjor og selger utelukkende mat som ellers ville blitt kastet. Nå utvides virksomheten med en ny butikk og nettbutikk. Maten selges med 30-90 prosent rabatt.

Får konkurranse

Holdbart.no har hittil vært alene om å selge overskuddmat i Norge. Butikken møter nå konkurranse.

Dagbladet skrev i forrige uke om svenske Matsmart som denne uka lanserer egne nettsider for det norske markedet og snart har en ordning klar for å levere svensk overskuddsmat på døra di i Norge.

Den svenske nettbutikken har like store rabatter som Holdbart. no, på svenske priser. Mange nordmenn har allerede oppdaget muligheten for å bestille mat på nett og hente på nærmeste postkontor over grensa i Sverige.

Matsmart tredobler omsetningen i år og vil ifølge selskapets administrerende direktør selge overskuddsmat for 75-80 millioner svenske kroner før nyttår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer