Coronatiltak:

Åpner Oslo-kranene 6. mai!

Etter over en måneds skjenkestopp, blir det igjen mulig å drikke alkohol ute i Oslo.

SERVERING: Oslo kommune letter nå på restriksjonene på alkoholservering. Illustrasjonsfoto: Rex/ NTB Scanpix
SERVERING: Oslo kommune letter nå på restriksjonene på alkoholservering. Illustrasjonsfoto: Rex/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå er datoen klar.

6. mai åpner Oslo kommune opp for alkoholservering igjen.

- Det blir mulig å skjenke alkohol igjen fra 6. mai. Det blir en del krav, sier næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) til NRK.

Byrådet annonserte 22. april at de ville slippe opp gradvis på forbudet, men noen nærmere dato har ikke blitt kommunisert før nå.

Dette er kravene

I en pressemelding opplyser Byrådet i Oslo at det stilles følgende nasjonale krav til serveringsstedene:

  • Må servere mat.
  • Alle som vil servere alkohol igjen må registrere seg hos næringsetaten og levere smitterisikovurdering.
  • Det må være to meter mellom bordene.
  • Må være bordservering.
  • Maks 5 personer ved hvert bord.
  • Anbefaler minst én meter mellom gjestene.
  • Skjenkestopp 23.30 og må stenge kl 24.I tillegg har Oslo innført følgende kommunale krav:
  • Kun de som har registrert seg hos Næringsetaten kan skjenke alkohol
  • Det skal utarbeides en egen risikovurdering for smittevern
  • Bordservering
  • Flere enn fem personer skal ikke være sammen i gruppe med mindre de er en del av samme husholdning
  • Det skal være 2 meter avstand mellom ulike grupper av gjester, eller en likeverdig løsning som gir minst like god beskyttelse (f.eks. skillevegger)
  • Serverings- og skjenkesteder bør, så langt det er praktisk mulig, tilrettelegge for at det er minst en meters avstand mellom alle gjester
  • Skjenketid til kl. 23.30 og åpningstid til kl. 24.00

- Oslo kommune legger seg på samme definisjon som i serveringsloven som sier at det skal foregå servering av mat og man skal kunne spise på stedet. Utover det, er det opp til serveringsstedene hva slags type mat som serveres, og om maten er laget på eget kjøkken, av et cateringselskap eller gjennom en foodtruck parkert i nærheten. Vi innfører heller ikke spiseplikt eller krav om at stedet tilbyr mat helt frem til stengetid. Det aller viktigste for oss er at serveringsstedene overholder smittevernreglene, sier Evensen i pressemeldinga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer