Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Bygdøy Allé 3:

Åpnet i Hellstrøms lekegrind: - Sikkert supert for Frogner-fiffen

Nyåpnede imponerer – på noen områder.

FIFFIG: Interiøret og rammene rundt er foreløpig bedre enn innholdet, mener anmelderne.
FIFFIG: Interiøret og rammene rundt er foreløpig bedre enn innholdet, mener anmelderne. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det ser veldig lekkert ut, sa Robinson og mønstret det art deco-inspirerte interiøret i lokalene som en gang huset Michelin-restauranten Bagatelle.

- Sikkert supert for Frogner-fiffen å få utvidet lekegrinda rundt Solli plass ytterligere.

image: Åpnet i Hellstrøms lekegrind: - Sikkert supert for Frogner-fiffen

- Surpomp, sa Fredag.

- Ok, da, sa Robinson.

- Men akkurat nå er jeg mer opptatt av om maten som serveres lever opp til innrammingen.

«Et sted å være». Slik lanserer det nyåpnede, nesten 900 kvadratmeter store utestedkomplekset like ved Solli plass seg. Og hvis du da tenker på hine hårde dagers ungdomsklubb-slagord, så er det kanskje ikke så fjernt som det først kan virke.

For Bygdøy Allé 3 inneholder foruten restaurant, en kaféavdeling, scene for live-underholdning, et loungeaktig område med dype stoler og gammeldagse fotballspill, en røyketerrasse, en vinterhage og fire barer. Altså ikke bare ett, men flere steder å være, såframt du har fylt 28 og har god dekning på kredittkortet ditt.

- Skal vi se, sa servitøren.

- Da blir det assortert charcuterie og gratinerte sjøkreps til forrett og torsk med parmaskinke og kveite med blåskjell etterpå? Ok?

UJEVNT: Bygdøy Allé 3 levde ikke helt opp til forventningene.
UJEVNT: Bygdøy Allé 3 levde ikke helt opp til forventningene. Vis mer

Servitørene var smørblide, men serveringen slumsete. Ei flaske Côtes du Jura fra Jean Bourdy ble bestilt, men til bordet kom en Côtes du Rhone. Først etter både peking og høytlesing fra vinkartet lot servitøren seg overbevise. Og når den riktige vinen kom, romtemperert i stedet for kald, fikk ikke Robinson og Fredag smake før glassene ble skjenket fulle og servitøren igjen forsvant.

Robinson og Fredag har ingenting imot å skjenke både vin og vann sjøl, men på et sted der både prisnivået og ambisjonene er såpass høye, forventes det at den slags inngår i servicen.

- Jøss, sa Robinson da forretten ankom. Coppaskinka hadde fin fettmarmorering og smakte, i likhet med salamien, godt. Men kombinasjonen med både brie, chevre, og stilton, samt kandiserte valnøtter, trøffelhonning og aprikoschutney, passer nok bedre etter enn før hovedretten.

I FULL SVING PÅ SOLLI: Restauranten har tatt hus i et digert utestedskompleks på Solli Plass.
I FULL SVING PÅ SOLLI: Restauranten har tatt hus i et digert utestedskompleks på Solli Plass. Vis mer

- Kanskje du kan spise skinka nå og be om å få servert ostene til dessert, foreslo Fredag, som bare var passe godt fornøyd med sine sjøkreps, som hadde fått rikelig av en søtlig, estragontilsmakt olivenolje over seg.

- Den delikate og skjøre krepssmaken drukner litt, dessverre, lød konklusjonen.

Med hovedrettene steg både stemningen og nivået. Robinsons torsk var fast og flaket seg fint, parmaskinka var knasende sprø, men potetstappa, eller -kremen som det heter her, kunne med fordel vært mindre stappet for å unngå den småklebrige konsistensen. Steinsoppsausen utgjorde et behagelig supplement til både fisk, potet og skinke.

Søk i våre 5000 oppskrifter

- Dette er heller slett ikke verst, mente Fredag om sin kveite som i tillegg til blåskjellskum, hadde følge av eple og skorsonerrot, en fin balanse mellom søtt og syrlig.

Og vinen, som endelig begynner å bli litt kjølig, passer ypperlig. Glad vi insisterte på at vi ville ha den vi hadde bestilt.

Da det var tid for desserter, styrte Robinson unna ostetallerkenen, som ut fra beskrivelsen hørtes identisk ut med det som ble servert som forrett, minus spekematen, da.

I stedet ble hjemmelaget eplekake med is, fudge og pekannøtter, og bringebærkrem med yoghurtis og lakriskjeks valgt. Begge deler fikk godt skussmål, men dette var likevel ikke nok til å overbevise Robinson og Fredag helt.

- Jeg ønsker Bygdøy Allé 3 hell og lykke, men hvis de virkelig vil at folk skal tilbringe en helaften i lokalene – inkludert å spise middag her – bør det nok gjøres en del ting ganske fort.

Fredag nikket.

- Ja. Både på kjøkkenet og på servitørsiden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!