Årets matbløff-produkter kåret i Sverige

Årets matbløff kåret: Svenske butikker fulle av juksemat

«Svensk» vilt fra New Zealand, sitronpepper uten sitron og guacamole uten avokado var blant verstingene da svenske forbrukere kåret årets største matbløff.

TIL KAMP MOT JUKSEMAT: Tusenvis av svenske forbrukere vil villedende markedsføring til livs, og har stemt fram årets største matbløffer. Illustrasjonsfoto: NTB/Scanpix
TIL KAMP MOT JUKSEMAT: Tusenvis av svenske forbrukere vil villedende markedsføring til livs, og har stemt fram årets største matbløffer. Illustrasjonsfoto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Viltkjøtt som gir inntrykk av å komme fra den svenske vidda, men som i virkeligheten er oppdrettshjort fra New Zealand.

Rett før helgen ble det klart hvilket produkt som ble tildelt antiprisen «Årets Matbluff 2017». Prisen deles ut til matvarer som ikke holder det de lover, og som markedsføres under falskt flagg. Svenske forbrukere var aldri i tvil: Dette er lureri!

- Aldri har så mange deltatt i avstemningen. Drøyt 15 500 sa sin mening om de fem finaleproduktene i årets matbløffkåring. I alt 65 produkter ble nominert totalt, opplyser arrangøren av prisutdelingen, Äkta Vara, på sin nettside.

Villedende om vilt

Den ideelle forbrukerforeningen jobber blant annet for bedre matkvalitet for svenske forbrukere, og arrangerer kåringen for tredje gang i år.

Tynnskåret, magert kronhjortskav med fin viltsmak, opplyses det på pakken med kjøtt fra Polarica Wild Food i Haparanda, Lappland. Emballasjen er prydet med røsslyng og samiske symboler.

Det som ligger inni pakken stemmer likevel ikke helt med inntrykket som gis på forsiden. Snur du pakken og leser bak, får du vite at produktet består av oppdrettshjort fra New Zealand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer