Arne Brimis datter har åpnet Lom-restaurant med brød, smør og pålegg på menyen

Arne Brimi om datterens livsvalg: - Hun har to egenskaper jeg beundrer

I et stabburlignende nybygg midt i Lom sentrum serverer en ny generasjon Brimi tradisjonsmat på moderne vis.

FAR OG DATTER: Arne Brimi - som i dag fyller 60 år - er svært stolt av sin datter Tina. Foto: Mette Møller og Cathrine Dokken
FAR OG DATTER: Arne Brimi - som i dag fyller 60 år - er svært stolt av sin datter Tina. Foto: Mette Møller og Cathrine Dokken Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Jeg tror nok pappa synes det er gøy at jeg går i hans fotspor, innrømmer Tina Brimi (22).

Si «Brimi» til en hvilken som helst nordmann, og han vil garantert svare noe à la Gudbrandsdalen, fjellmat, Gutta på tur, kokebøker - eller sjalottlauk.

I snart en mannsalder har Arne Brimi vært gastronomisk trekkplaster på det lille tettstedet Lom, idyllisk beliggende sånn omtrent midt mellom Oslo, Bergen og Trondheim.

Nå får den folkekjære kokken, som denne helgen fyller 60 år, konkurranse. Og eplet faller ikke veldig langt fra stammen. Det siste tilskuddet til det kulinariske knutepunktet «Brimiland» ved foten av Jotunheimen, står nemlig hans eldste datter for.

Brød, smør og pålegg

I et nybygd, to etasjer høyt stabbur i moderne arkitektur midt i Lom åpnet hun - eller rettere sagt stortingspresident Olemic Thommessen - i sommer Nye Brimibue, en kombinert butikk og restaurant. Deretter var det klart for den aller første serveringen av stedets signaturmat: Brød, smør og pålegg.

- Helt riktig. Vårt konsept er godt brød, godt smør og godt pålegg, forteller Tina, som deler sin tid mellom studier i ledelse og servicestrategi ved Høyskolen Kristiania i Oslo, og ledelse og service i praksis på Brimibue hjemme i Lom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer