Småmat til fest

Arne Brimi serverer lekre smakebiter av lodderogn, reinsdyrtartar og røkt ørret til nyttårschampagnen

Her er gode tips til noe smått og godt til festen.

LODDEROGN: Dette er delikate og enkle smaker, og kan lages i god tid før gjestene kommer. Smak eventuelt til løksalaten med friske urter. Foto: Mette Møller
LODDEROGN: Dette er delikate og enkle smaker, og kan lages i god tid før gjestene kommer. Smak eventuelt til løksalaten med friske urter. Foto: Mette Møller Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Champagnesmakene hans krever ikke så mye arbeid, men er delikate og smaker ekte og godt.

Ovnsbakt røkt ørret på svidd loff, en frisk løksalat med lodderogn og en velsmakende reinsdyrtartar anrettet på flatbrød står på årets siste meny fra Brimi.

De små rettene lager han i stand i god tid før gjestene ankommer.

- Man trenger ikke tenke så komplisert selv om man inviterer til fest. Velg enkle smaker, og bruk litt tid på å finne gode råvarer. En tørr og fin champagne passer til det meste, sier Brimi.

Han har nettopp svidd tynne skiver lyst brød i ei tørr panne, og er i gang med å fordele fristende, knallrøde biter med ovnsbakt røkt ørret på skivene. Den røkte fisken har fått ekstra mye smak etter en runde på svak varme i stekeovnen.

Svidd brød og champagne

- Det er genialt i forhold til smaken av champagne. Svidd brød og champagne er klassisk. Brødet må ikke bli brent, men bare svidd utenpå og mykt inni, slik at du får en lett touch av svidd smak, forklarer Brimi, og behandler rødløken på samme måte.

Med litt svarte kanter blir rødløken dandert sammen med ørreten, og en klatt seterrømme hører selvfølgelig med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer