Arne Brimis beste tilbehør til spekemat

- Salt mat med tilbehør, det er Olsok-mat.

DEILIG OLSOKMAT: Spekemat hører med når Olsok skal feires, og synes du den klassiske rømmegrøten blir litt mektig, kan du prøve Arne Brimis rømmebaserte eggesalat. Foto: METTE MØLLER       
DEILIG OLSOKMAT: Spekemat hører med når Olsok skal feires, og synes du den klassiske rømmegrøten blir litt mektig, kan du prøve Arne Brimis rømmebaserte eggesalat. Foto: METTE MØLLER        Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kokken på Vianvang er glad i god spekemat, og velger spekeskinke og fenalår av beste kvalitet.

Industriprodusert og sprøytesaltet skinke vil han helst ikke servere, den synes han ikke smaker godt, og han setter derfor pris på at stadig flere norske produsenter er opptatt av kvalitet og satser på å lage ekte og god spekemat.

Blomkål

- Salt mat med tilbehør, det er Olsokmat. Olsok er jo en stor feiring for mange, og da må det være festmat.

- Jeg er vokst opp med at spekemat og rømmegrøt hører med når det er fest, men rømmegrøten kan byttes ut med enklere og mindre mektige retter, sier Arne Brimi.

Sommerens ferske blomkål er godt til spekemat.

Brimi deler blomkålen i buketter, koker dem lett møre i fløte og melk, og gratinerer blandingen med røkt Jarlsberg.

- Dette er den enkleste måten å lage en nydelig blomkålgrateng på, og gratengen er perfekt sommermat som passer godt sammen med salte smaker, sier Brimi.

Grønn eggerøre

Til spekematfatet hører også lune nypoteter, vendt i en klatt godt smør, friske urter og litt salt, og en stor skål med irrgrønn eggerøre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer