At rabarbra ikke kan spises etter Sankthans er en myte

Slik høster du rabarbara helt til september.

IKKE FORSKJELL: Ingebjørg G. og Per Ivar Wold har sendt inn prøver av rabarbara til et labratorium, og funnet ut at det ikke er noen endring i syreinnholdet på plantene fra våren og høsten. Det er med andre ord en myte at du ikke kan spise rabarbara på høsten. Foto: SCANPIX/BON APPETIT
IKKE FORSKJELL: Ingebjørg G. og Per Ivar Wold har sendt inn prøver av rabarbara til et labratorium, og funnet ut at det ikke er noen endring i syreinnholdet på plantene fra våren og høsten. Det er med andre ord en myte at du ikke kan spise rabarbara på høsten. Foto: SCANPIX/BON APPETIT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rabarbra med sin deilige sursøte smak er et sikkert vårtegn i kjøkkenhagen. Planten er en delikatesse mange tror kun er tilgjengelig frem mot slutten av juni. Etter Sankthans regnes nemlig rabarbraen som uegnet. Smaken er ikke lenger den samme, sies det.

Dette stemmer ikke, ifølge Ingebjørg G. Wold fra Jæren.

Sendt inn prøver

Wold har utdannelse innen matkultur og bygdeutvikling, og driver, sammen med sin mann Per Ivar Wold, produksjon av rabarbra på familiegården i Rogaland. Hun forteller at de har sendt inn prøver til analyse.

- Vi har tatt prøver av rabarbraen vår gjennom hele sesongen, og analysen viser at det ikke har noe å si om rabarbraen er høstet tidlig i mai eller sent i august, forklarer Wold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer