Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Avokadotrikset går verden rundt

Aldri mer brun avokado? En australsk kvinne mener å ha funnet svaret.

IKKE BRUN: Den australske kvinnen bak siden SlowCooker Recipe Tips får mye oppmerksomhet for frysetrikset. Foto: Facebook
IKKE BRUN: Den australske kvinnen bak siden SlowCooker Recipe Tips får mye oppmerksomhet for frysetrikset. Foto: Facebook Vis mer

Avokadotrikset som en australsk kvinne la ut på sin egen Facebook-side går nå verden rundt.

Trikset er såre enkelt, og kanskje er det nettopp derfor det sprer seg som ild i tørt gress:

Hun kjøper altså inn moden avokado, skjærer fruktkjøttet i skiver og legger det på bakebrett. Så fryser hun inn hele brettet med avokadoskiver over natta.

FØRST: Skjær i skiver, legg på brett og frys inn. Foto: Facebook
FØRST: Skjær i skiver, legg på brett og frys inn. Foto: Facebook Vis mer

Når avokadobitene er stivfrosne legger hun dem i en frysepose.

På industriell skala kalles denne teknikken for å «singelfryse». Formålet er at man ikke skal fryse store klumper av frukt, bær eller annet sammen.

De fleste ville kanskje tro at avokado-skivene blir brune i fryseren, men det er altså ikke tilfelle. I alle fall ikke så lenge du følger instruksjonene til punkt og prikke, bedyrer kvinnen.

Det var Daily Mail i Australia som først omtale saken. Tipset har nå skaffet henne en hel hærskare av nye fans til Facebook-siden Slow Cooker Recipes & Tips - altså en side som egentlig handler om å bruke Crockpot/Slow Cooker.

HVORDAN DELE EN AVOKADO: Dette er et klipp fra TVNorges serie "4-stjerners middag" med Sophie Elise. Mot slutten får du se hvordan det egentlig skal gjøres. Video: TVNorge / Per Ervland Vis mer

Til avisa sier hun at mye avokado går i smoothier og annet:

SÅ: Når skivene er frosne kan de legge i en frysebag. Foto: Facebook
SÅ: Når skivene er frosne kan de legge i en frysebag. Foto: Facebook Vis mer

- Jeg har også latt dem tine og brukt på brødskiver eller med egg. De holder seg fine og grønne også, forsikrer hun.

En av reaksjonene på Facebook-siden var overveldende:

- Dette vil forandre livet mitt! Jeg kjøpte frossen avokado og det var skrekkelig, skrev en kvinne.

En annen omtaler trikset som en «løsning på problemet med bløte avokadoer - en gang for alle».

Pia Gulbrandsen, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Bama kjenner godt til at avokado kan fryses:

- Vi vet at avokado kan fryses med bra resultat, og alle triks som kan forhindre kasting av mat og i tillegg gi enkel tilgang til sunn og god frukt er kjempebra.

Hun legger også til følgende:

- Av erfaring vil nok en fryst avokado fungere best i guacamole og annen mat som blandes eller moses.

- Når det gjelder smak og konsistens er det lite som slår en fersk, perfekt moden avokado, slår Gulbrandsen fast.

DELE AVOKADO: Dette er den tryggeste måten å dele en avokado og fjerne steinen. Video: Per Ervland Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media