Dokumentar fikk følger:

Avslørt for laksejuks: Konkurs

- Ikke penger til å betale lønninger.

Avslørt for laksejuks: Konkurs
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jelex Seafood kom i medienes søkelys etter at det danske TV2-programmet Operation X laget en dokumentar som avslørte omfattende og grovt juks med laks.

Nå melder flere danske medier at selskapet fra Hirtshals i Danmark er slått konkurs. Konkursen er også registrert på konkurser.dk. Jelex Seafood videresolgte norsk laks til Spania og flere andre land.

I en e-post til Dagbladet forklarer advokat Hans Peter Storvang at det var den tidligere ledelsen i Jelex som begjærte seg selv konkurs da det ikke var «likviditet til å utbetale lønn».

- Det har således ikke vært norske selskaper involvert i konkursen, skriver Storvang.

I den danske dokumentaren ble det påvist hvordan selskapets ledelse forfalsket dokumenter for å dekke over at fisken hadde for høye verdier av listeria-bakterier.

Forfalskning

Da TV-teamet viste fram sertifikatet til laboratoriet som angivelig hadde utstedt dokumentasjonen, ble de forbløffet over hvor lett det var å avsløre forfalskningen.

I etterkant gav den danske Fødevarestyrelsen (som tilsvarer det norske Mattilsynet) seg selv kritikk for å ha vært trege med å reagere på flere tips om forholdene ved Jelex.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer