Statsråd Anniken Hauglie lei koseprat

Avslørte kynisk restaurantjuks: - Cowboyene må lukes vekk

Arbeidstilsynet avdekket avvik i nesten 80 prosent av tilsynene i overnattings- og serveringsnæringen.

OPPRØRT: Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie tror at de gebyrene på godt over 100.000 kroner vil få de useriøse til å tenke om to ganger før de tar snarveier med lovverket. Foto: Jørn H Moen
OPPRØRT: Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie tror at de gebyrene på godt over 100.000 kroner vil få de useriøse til å tenke om to ganger før de tar snarveier med lovverket. Foto: Jørn H Moen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Samtidig som norske hotelleiere kan juble over 23,7 millioner overnattinger i fjor, noe som er ny rekord, ligger det ikke like godt an på andre områder. I en omfattende rapport redegjør Arbeidstilsynet hvordan hoteller, restauranter og kafeer landet rundt inngår i en av de mest risikoutsatte næringene. Etter å ha vært på tilsyn hos 3 404 serveringsvirksomheter og 711 overnattingssteder, fant inspektørene avvik og varslet om pålegg i nesten 80 prosent av tilsynene.

Eksemplene på overtramp er mange: I en virksomhet med 38 ansatte fant man fem tilfeller hvor enkelte arbeidstaker arbeidet mellom 12-16 timer i løpet av 24 timer og tre tilfeller hvor enkelte arbeidstakere arbeidet mellom 50-60 timer i løpet av sju dager. En annen rapport viser arbeidstakere som arbeidet opp til 74 timer i løpet av sju dager. I dette tilfellet var det også brudd på daglig og ukentlig hvile. Andre rapporter fra ulike regioner viser arbeidstakere som arbeidet over 90 timer overtid på en periode av 4 uker.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) reagerer skarpt på den nye rapporten og sier at hun er lei av å koseprate med aktører som utnytter de ansatte:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer