Restaurantanmeldelse, Robinson & Fredag:

Aymara: Jorda rundt på syre og chili

Kulinarisk matreise fra Andesfjellene til Finnmarksvidda – til charterpris.

AYMARA: Fire retter til under 600 kroner, pluss vin fra et greit utvalg vin på glass. En kjempegod matreise til charterpris!
AYMARA: Fire retter til under 600 kroner, pluss vin fra et greit utvalg vin på glass. En kjempegod matreise til charterpris! Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Når du trodde du skulle spise latin-amerikansk, og i tillegg ble tatt med til både Asia og Nord-Norge, #den følelsen, smattet Robinson.

Et par timer tidligere var det latinamerikanske rytmer som tok imot Robinson og Fredag i lett snødrev utenfor Aymara.

Rytmene fortsatte på innsida av døra, da i en mer dempet variant og iblandet jovial småprat fra gjester i et halvfullt lokale.

Med vann i glassene, kom en hyggelig og kunnskapsrik servitør med den første av flere detaljerte matbeskrivelser.

Aymara skilter med et lite antall mellomstore retter, som de bytter ut omtrent annenhver måned. Ønsker du å spise bare én rett er det mulig, men mye er lagt opp til at man velger fire eller fem retter. Fritt fra menyen.

- Og sympatisk nok, man trenger ikke velge de samme rettene, sa Fredag og mente fire retter passet magen bra denne kvelden.

Latinamerikansk husmannskost og gatemat

Aymara er mer enn navnet på restauranten. Ifølge hjemmesiden deres er det et folk, et språk, en skrivestil og en region som inkluderer deler av Peru, Chile, Argentina og Bolivia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer