Oslos skjulte restaurant-og barperler:

Bak anonyme dører: Sjekk ut de hemmelige hippe stedene i Oslo

Inn en port, opp en trapp, bak en anonym dør. Oslo har perler du må vite at er der.

GULLBAREN: Godt skjult i tredje etasje på Sentralen finner du Gullbaren. Hit finner bare de innvidde fram. Foto: Lars Petter Pettersen
GULLBAREN: Godt skjult i tredje etasje på Sentralen finner du Gullbaren. Hit finner bare de innvidde fram. Foto: Lars Petter Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg traff en dame. Hun gikk opp og ned gata med et kart. Hun skulle til Himkok, men gikk rett forbi døra gang på gang.

Mannen som forteller er Dan Alexander Nypan, restaurantmann som selv holder til bak en godt synlig dør på vestkanten av byen. Om kort tid åpner han Nord og Vin på Solli Plass, et nytt sted med surøl og naturvin, to ting som du vil ser mer av på mat-og drikkefronten i Oslo 2017.

For utvalgte

Situasjonen Nypan beskriver er typisk.

Mange har hørt om Himkok. Langt fra alle finner fram. Det er heller ikke meningen.

Da forsvinner jo eksklusiviteten! Men verden er for alle. Her er de «hemmelige» Oslo-stedene å lete etter. Noen så nye at selv hipsterne ikke har rukket innom, og en åpner først i mars. Husk gode sko.

1. HIMKOK

Da Himkok i fjor høst som første norske bar noensinne ble kåret til en av verdens 50 beste barer, var det mange som aldri hadde hørt om stedet.

Bak en anonym dør i en bakgate til Storgata i Oslo finner du et barunivers over tre etasjer med eget destilleri, bakgårdsservering, ciderbar - og midt oppi det hele - en barberer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer