Konditor og kakeblogger Elin V. Nilsens beste triks: Slik lykkes du med Kvæfjordkaka

Bak til 17. mai: Elins himmelske Kvæfjordkake

Det er ikke uten grunn at denne kaka også kalles for «Verdens beste»...

FESTKAKE: Nordmenn elsker Kvæfjordkake. Her får du konditor Elin Vatnar Nilsens beste tips til hvordan du lykkes med fristelsen, som av Nitimens lyttere en gang  ble kåret til Norges nasjonalkake. Foto: Elin Vatnar Nilsen 
FESTKAKE: Nordmenn elsker Kvæfjordkake. Her får du konditor Elin Vatnar Nilsens beste tips til hvordan du lykkes med fristelsen, som av Nitimens lyttere en gang  ble kåret til Norges nasjonalkake. Foto: Elin Vatnar Nilsen  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Mange tror det er vanskelig å få til Kvæfjordkaka. Det gjorde jeg også, før jeg lærte å bake den av svigermor. Allerede ved første forsøk gikk det overraskende greit, forteller konditor, kakeblogger og nybakt forfatter av boka «Alle kan bake», Elin Vatnar Nilsen.

17.mai-frokosten du lager klar kvelden før

Følger du noen enkle råd, er det ifølge Elin ingen kunst å få til den populære kaka med smak av marengs, vaniljekrem og mandler.

- Marengsen må absolutt piskes i en helt ren bolle. Ikke bruk den bollen du lagde kakerøren i. Er det fettrester i bollen blir ikke marengsen stiv.

Se dette knepet for hvordan marengsen garantert blir stiv

Marengsen på kaka skal bli sprø og fin, og for å få til dette er det viktig at marengslaget ikke er for tykt. Da vil den ikke tørke slik den skal under stekingen.

Tradisjonsrik feiring

- Bruk derfor en bakeplate eller form som er stor nok, slik at marengsen blir fordelt over en stor flate. For garantert å lykkes med sprø kake bør du legge kakesiden, ikke marengssiden, opp når kremfyllet skal smøres på, fortsetter den tidligere norgesmesteren i konditorkunst for juniorer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer