Morten Schakenda

«Bakeren i Lom» er død

Morten Schakenda fikk uhelbredelig lungekreft i 2011. Nå er grunnleggeren av et av Norges mest ikoniske bakerier død, 55 år gammel.

BLE 55 ÅR: Den tidligere mesterkokken som ble mesterbaker, Morten Schakenda, døde mandag etter lengre tids sykdom. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BLE 55 ÅR: Den tidligere mesterkokken som ble mesterbaker, Morten Schakenda, døde mandag etter lengre tids sykdom. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Morten Schakenda, kjent som bakeren i Lom, er død, 55 år gammel. Han døde mandag etter lengre tids sykdom.

Schakenda sovnet stille inn hjemme i Lia i Lom mandag kveld, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Schakenda startet i 2004 Bakeriet i Lom, som etter hvert har blitt svært kjent for sine bakverk.

Han fikk påvist uhelbredelig lungekreft i 2011 og var åpen om kreftsykdommen.

I et intervju med Dagbladet våren 2020, fortalte Schakenda hvordan pandemien hadde påvirket ham.

- Jeg har stort sett sittet i karantene. Jeg er en høyrisikopasient, har fortsatt en del kreft og har gått på cellegift og immunterapi. Mitt immunforsvar er heller labert, sa Schakenda.

- Et tap for hele bygda

Ordfører Bjarne Eiolf Hole sier Schakendas bortgang er et stort tap for hele bygda, og at han vil bli savnet både som person og som identitetsbyggeren til Bakeriet i Lom.

– I dag er det et landemerke som alle skal besøke. Det har skaffet Lom en ny, stor attraksjon som har satt oss enda mer på kartet. Det har også gitt bygda vår sårt tiltrengte arbeidsplasser, sier Hole til avisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.