Like store som hodet ditt:

Bama om monster-avokado: - Vi tester nå

Avokado-sorten som har fått kallenavnet «avozilla» gir deg garantert mer enn nok guacamole til fredagstacoen.

STOR SUKSESS: Gigantavokadoen har tatt Australia med storm. Nå testes den ut i Norge. Skjermdump: Peaches Fresh Food / Instagram
STOR SUKSESS: Gigantavokadoen har tatt Australia med storm. Nå testes den ut i Norge. Skjermdump: Peaches Fresh Food / Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De har fått kallenavnet «avozilla», og kan bli opp mot 1,8 kilo tunge.

Kjempe-avokadoene veier mer enn fire ganger så mye som de normale avokadoene. Prisen i Australia kan få noen hver til å steile - rundt 100 kroner stykket. Men på den andre siden - én avokado rekker til over 20 porsjoner, skal vi tro produsenten.

Bama tester

«Avozillaen» har foreløpig ikke dukket opp i norske fruktdisker, men Bama kan bekrefte at de allerede er kjent med produktet.

- Vi tester for tiden tilsvarende avokado på proffmarkedet, de har opprinnelse Brasil, skriver Hanne Elisabeth Linnert, kommunikasjonssjef i Bama, på e-post.

Med proffmarkedet menes hotell- og restaurantmarkedet. Linnert kan foreløpig ikke si noe om de vurderer å lansere monster-avokadoen på forbrukermarkedet.

På størrelse med et hode

Avokadosorten, som egentlig heter Post Office, kommer opprinnelig fra Sør-Afrika. Den er ikke genmodifisert, men en blanding av to sorter - den vestindiske og den fra Guatemala.

- Du blir garantert litt overrasket når du plukker dem opp. De er like store som hodet ditt, sier bonde Ian Groves fra Groves Grown Tropical Fruit i Queensland til The Guardian Australia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer