Like store som hodet ditt:

Bama om monster-avokado: - Vi tester nå

Avokado-sorten som har fått kallenavnet «avozilla» gir deg garantert mer enn nok guacamole til fredagstacoen.

<strong>STOR SUKSESS:</strong> Gigantavokadoen har tatt Australia med storm. Nå testes den ut i Norge. Skjermdump: Peaches Fresh Food / Instagram
STOR SUKSESS: Gigantavokadoen har tatt Australia med storm. Nå testes den ut i Norge. Skjermdump: Peaches Fresh Food / Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De har fått kallenavnet «avozilla», og kan bli opp mot 1,8 kilo tunge.

Kjempe-avokadoene veier mer enn fire ganger så mye som de normale avokadoene. Prisen i Australia kan få noen hver til å steile - rundt 100 kroner stykket. Men på den andre siden - én avokado rekker til over 20 porsjoner, skal vi tro produsenten.

Bama tester

«Avozillaen» har foreløpig ikke dukket opp i norske fruktdisker, men Bama kan bekrefte at de allerede er kjent med produktet.

- Vi tester for tiden tilsvarende avokado på proffmarkedet, de har opprinnelse Brasil, skriver Hanne Elisabeth Linnert, kommunikasjonssjef i Bama, på e-post.

Med proffmarkedet menes hotell- og restaurantmarkedet. Linnert kan foreløpig ikke si noe om de vurderer å lansere monster-avokadoen på forbrukermarkedet.

På størrelse med et hode

Avokadosorten, som egentlig heter Post Office, kommer opprinnelig fra Sør-Afrika. Den er ikke genmodifisert, men en blanding av to sorter - den vestindiske og den fra Guatemala.

- Du blir garantert litt overrasket når du plukker dem opp. De er like store som hodet ditt, sier bonde Ian Groves fra Groves Grown Tropical Fruit i Queensland til The Guardian Australia.

Han er den første, og foreløpig eneste, gårdeieren som dyrker og selger «avozillaer» i Australia. Ifølge bonden selv er smaken nesten helt som normale avokadoer, den er bare litt mykere og lettere å smøre ut.

Favorittfrukt

Kjempeavokadoene dukket først opp i England i 2013, men har siden ikke fått spesielt mye oppmerksomhet før Groves igjen kunne overraske med giga-frukten.

Og i Australia, hvor «smashed avo on toast» nærmest er en nasjonalrett, har de blitt tatt imot med åpne armer. Årets frukter er snart allerede utsolgt, opplyser Groves.

Her til lands har avokadoen også blitt en fast gjenganger i handlekurvene de siste åra. Rundt 40 millioner avokadoer selges fra norske butikker hvert år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer