Restaurantanmeldelse av Genki

Bare et steinkast fra Slottet: - Mye smak for pengene

Genki er noen glipper fra å servere japansk tapas på sølvfat.

RESTAURANT GENKI: Denne gangen har Robinson og Fredag tatt turen til den japanske restauranten Genki. Foto: Thomas Rasmus Skaug
RESTAURANT GENKI: Denne gangen har Robinson og Fredag tatt turen til den japanske restauranten Genki. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Japan er en izakaya-restaurant et uformelt drop in-sted, der man serverer rimelige småretter, noe å sette tennene i mens man drikker øl eller sake, forklarte Fredag, som åpenbart hadde lest seg opp før restaurantbesøket.

Robinson, som har besøkt Japan en rekke ganger, nikket samtykkende.

- Helt riktig. Izakaya er en slags slektning av den spanske tapasbaren. Men hvorvidt prisnivået hos Genki kan kalles rimelig, er et spørsmål som absolutt kan diskuteres.

For i likhet med norske tapasbarer – flere av dem har et prisnivå som blir nesten komisk – ligger prisene hos den relativt nye norsk-japaneren på Vikaterrassen langt over grensen for det som kan kalles izakaya, selv i Japan, som ikke er kjent for å være verdens rimeligste restaurantland.

- Så vil det vise seg om det går an å bli mett uten at det koster skjorta, sa Robinson.

Menyen er ikke overveldende, slik den kan være på noen asiatiske restauranter. Og det tilbys både fire- og sjurettskombinasjoner, som er et billigere alternativ enn å plukke fra à la carte-menyen. Robinson og Fredag gikk for en slik pakkeløsning, en fireretters til 495 kroner hver, bestående av ceviche av kveite og ørret, oksetartar, steinbit og fylt do­nut til dessert. En frisk og god Riesling fra Hans Baer i Pfaltz ble valgt som følge – som viste seg å fungere fint, med unntak av til tartaren, der Robinson og Fredag valgte risøl av typen Hitachino Nest, importert fra Japan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.