Restaurantanmeldelse av Genki

Bare et steinkast fra Slottet: - Mye smak for pengene

Genki er noen glipper fra å servere japansk tapas på sølvfat.

RESTAURANT GENKI: Denne gangen har Robinson og Fredag tatt turen til den japanske restauranten Genki. Foto: Thomas Rasmus Skaug
RESTAURANT GENKI: Denne gangen har Robinson og Fredag tatt turen til den japanske restauranten Genki. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Japan er en izakaya-restaurant et uformelt drop in-sted, der man serverer rimelige småretter, noe å sette tennene i mens man drikker øl eller sake, forklarte Fredag, som åpenbart hadde lest seg opp før restaurantbesøket.

Robinson, som har besøkt Japan en rekke ganger, nikket samtykkende.

- Helt riktig. Izakaya er en slags slektning av den spanske tapasbaren. Men hvorvidt prisnivået hos Genki kan kalles rimelig, er et spørsmål som absolutt kan diskuteres.

For i likhet med norske tapasbarer – flere av dem har et prisnivå som blir nesten komisk – ligger prisene hos den relativt nye norsk-japaneren på Vikaterrassen langt over grensen for det som kan kalles izakaya, selv i Japan, som ikke er kjent for å være verdens rimeligste restaurantland.

- Så vil det vise seg om det går an å bli mett uten at det koster skjorta, sa Robinson.

Menyen er ikke overveldende, slik den kan være på noen asiatiske restauranter. Og det tilbys både fire- og sjurettskombinasjoner, som er et billigere alternativ enn å plukke fra à la carte-menyen. Robinson og Fredag gikk for en slik pakkeløsning, en fireretters til 495 kroner hver, bestående av ceviche av kveite og ørret, oksetartar, steinbit og fylt do­nut til dessert. En frisk og god Riesling fra Hans Baer i Pfaltz ble valgt som følge – som viste seg å fungere fint, med unntak av til tartaren, der Robinson og Fredag valgte risøl av typen Hitachino Nest, importert fra Japan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer