Restaurantanmeldelsen:

Bass er Robinson & Fredags nye Løkka-favoritt

Restaurant Bass Oslo lever opp til sitt gode rykte.

UFORMELT: Det kan være fullt på Bass, men har du flaks, er det plass til å sitte i baren. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
UFORMELT: Det kan være fullt på Bass, men har du flaks, er det plass til å sitte i baren. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Robinson tok en bit gulrot, smattet, og kikket over bordet til Fredag som satt med det samme overraskede blikket i øynene.

Så tok de begge en bit til. Og en til.

De konfiterte gulrotbitene lå på en seng av pistasjkrem sammen med gule rosiner, frisk yoghurt og estragon.

- Dette er en av de beste og mest velkomponerte rettene jeg har smakt i år, sa Fredag.

Hypet

Det hadde vært en av de lune sommerettermiddagene der du mest av alt har lyst til å sitte i strandkanten og spise reker.

Robinson og Fredag hadde gått - kanskje en tanke motvillig - oppover asfaltjungelen mellom murblokkene på Grünerløkka i Oslo for å tilbringe kvelden innendørs.

- Håper de lever opp til hypen, hadde de tenkt da de gikk inn døra til Bass Oslo.

Siden åpningen på forsommeren, har ordet på gata og i avisene vært at den lille restauranten og baren er det mest spennende som har skjedd på matfronten på Løkka på lange tider.

Flere av folkene bak Bass har bakgrunn fra topprestauranter som Ylajali, Baltazar og Grefsenkollen, men som konsept skiller Bass seg klart fra de ovennevnte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer