Restaurantanmeldelse:

- Bedre enn turistfellene i nabolaget

Atlas Brasserie gir Oslo S-området et etterlengtet løft.

SMAKFULLT: Interiøret hos Atlas er tydelig inspirert av den luksuriøse interkontinentale cruisefartens storhetstid på første halvdel av 1900-tallet. Det føles heller smakfullt en enn prangende, mener våre anmeldere.
SMAKFULLT: Interiøret hos Atlas er tydelig inspirert av den luksuriøse interkontinentale cruisefartens storhetstid på første halvdel av 1900-tallet. Det føles heller smakfullt en enn prangende, mener våre anmeldere. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Rart hvordan en glassrute, et glass musserende og en toast med løyrom kan gi et helt nytt perspektiv på et sted du har sett tusen ganger før, sa Robinson.

Robinson og Fredag fikk vindusplass på Atlas, restauranten i Petter Stordalens nye «boutique-hotell» Amerikalinjen. Hotellkongen har overtatt det historiske rederiets gamle hovedkvarter – en ærverdig bygning på Jernbanetorget, så sentralt det er mulig å komme i Oslo.

For Oslo-beboere har Jernbanetorget aldri vært stort mer enn et nødvendig onde av et kollektivknutepunkt for å komme seg fra a til b. For turister og tilreisende, et betonggrått første møte med en hovedstad som har så mye mer å by på.

I matveien har Peppes på hjørnet av Karl Johan, og et knippe generiske restauranter i Østbanehallen, vært de eneste alternativene for den som er sulten og tørst ved ankomst.

Det er derfor ikke helt urimelig å se på Amerikalinjen, med tilhørende bar og restaurant, som et velkomment forsøk fra Stordalen på å pusse opp førsteinntrykket av Oslo.

Fra innsida av Atlas, til lyden av dempet pianodrevet amerikansk jazz, mente Robinson at Jernbanetorget hadde fått et kontinentalt tilsnitt. Samtaler på en håndfull språk summet ved bordene. Interiøret er tydelig inspirert av den luksuriøse interkontinentale cruisefartens storhetstid på første halvdel av 1900-tallet. Tenk mørkt tre, marmor, fliser og messing-detaljer. Likevel føles det heller smakfullt en enn prangende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer