Taxfreeansatte på Gardermoen opererte med eget system

Ber taxfree-ansatte fjerne «hemmelige» prislapper: - Dette skulle aldri ha skjedd

Butikkledelsen tok umiddelbart affære da Dagbladet stilte spørsmål ved de «doble» prislappene i taxfree-hyllene på Gardermoen.

SKJULT INFO: Lurer du på hva vinen i taxfree-hylla koster på Vinmonopolet? Bak en rekke av prislappene i ankomstbutikken på Gardermoen har du inntil i dag kunnet finne skjulte lapper med informasjon om polprisen. Foto: Privat
SKJULT INFO: Lurer du på hva vinen i taxfree-hylla koster på Vinmonopolet? Bak en rekke av prislappene i ankomstbutikken på Gardermoen har du inntil i dag kunnet finne skjulte lapper med informasjon om polprisen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Noen taxfree-kupp er større enn andre, men hvordan finne dem i farten? I vinavdelingen til taxfreebutikken ved ankomst på Oslo Lufthavn Gardermoen er utvalget stort, men noen flasker er det helt klart mer å spare på enn andre. Du kan selvsagt ta deg bryet med å sjekke hver vin mot Vinmonopolets nettside, men Dagbladet har blitt tipset om en mye enklere løsning for å sjekke prisforskjellen:

Bak en del av prislappene i plastlommene på hyllekantene har betjeningen satt inn skjulte lapper med informasjon om hva produktet koster på polet. På enkelte av lappene opplyses det også om hvor mye sukker vinen inneholder. Det er bare å trekke ut den bakerste lappen, og finne polprisen.

Det vil si - denne praksisen foregikk inntil Dagbladet mandag kontaktet ledelsen ved Travel Retail Norway, TRN, som driver taxfreebutikkene ved landets største flyplasser. Ledelsen var totalt ukjent med denne formen for dobbelt prislappsystem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer