Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Taxfreeansatte på Gardermoen opererte med eget system

Ber taxfree-ansatte fjerne «hemmelige» prislapper: - Dette skulle aldri ha skjedd

Butikkledelsen tok umiddelbart affære da Dagbladet stilte spørsmål ved de «doble» prislappene i taxfree-hyllene på Gardermoen.

SKJULT INFO: Lurer du på hva vinen i taxfree-hylla koster på Vinmonopolet? Bak en rekke av prislappene i ankomstbutikken på Gardermoen har du inntil i dag kunnet finne skjulte lapper med informasjon om polprisen. Foto: Privat
SKJULT INFO: Lurer du på hva vinen i taxfree-hylla koster på Vinmonopolet? Bak en rekke av prislappene i ankomstbutikken på Gardermoen har du inntil i dag kunnet finne skjulte lapper med informasjon om polprisen. Foto: Privat Vis mer

Noen taxfree-kupp er større enn andre, men hvordan finne dem i farten? I vinavdelingen til taxfreebutikken ved ankomst på Oslo Lufthavn Gardermoen er utvalget stort, men noen flasker er det helt klart mer å spare på enn andre. Du kan selvsagt ta deg bryet med å sjekke hver vin mot Vinmonopolets nettside, men Dagbladet har blitt tipset om en mye enklere løsning for å sjekke prisforskjellen:

SKULLE IKKE SKJE: 119 kroner på taxfree, og 149 på polet. Foto: Privat
SKULLE IKKE SKJE: 119 kroner på taxfree, og 149 på polet. Foto: Privat Vis mer

Bak en del av prislappene i plastlommene på hyllekantene har betjeningen satt inn skjulte lapper med informasjon om hva produktet koster på polet. På enkelte av lappene opplyses det også om hvor mye sukker vinen inneholder. Det er bare å trekke ut den bakerste lappen, og finne polprisen.

Det vil si - denne praksisen foregikk inntil Dagbladet mandag kontaktet ledelsen ved Travel Retail Norway, TRN, som driver taxfreebutikkene ved landets største flyplasser. Ledelsen var totalt ukjent med denne formen for dobbelt prislappsystem.

- Dette skulle selvsagt ikke ha skjedd, uttaler kommunikasjonssjef Haakon Dagestad i TRN.

Han tok saken videre med butikkledelsen, som umiddelbart fjernet lappene.

- Sannsynligvis skyldes dette at de ansatte stadig møtes med spørsmål om hva produktene koster på Vinmonopolet. Det er vanskelig å huske slikt, derfor har de benyttet seg av dette lappesystemet, men det skal de selvsagt ikke gjøre.

Dagbladet har blitt tipset om praksisen fra flere kilder, og Dagestad beklager det som har skjedd.

- Intensjonen var nok god fra de ansattes side. De er serviceinnstilte, og vil hjelpe kundene i størst mulig grad. Derfor innførte de denne måten å huske polpriser på.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling