Ikke billig i byens storstue:

Beste pommes frites'n i by'n? Den får du på Theatercafeen

Fast food er best der fiffen ferdes, mener anmelderne.

Beste pommes frites'n i by'n? Den får du på Theatercafeen
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Theatercaféen har 118 års kulturhistorie i veggene. Forsvarer det fortsatt en plass på den moderne verdens restaurantscene?

I virvaret av skiftende trender, nyåpninger og kortlevde konsepter, er det noen ganger fint å sette seg ned ved et bord og kjenne følelsen av å ha trådt inn i noe uforanderlig. Theatercaféen er et sted der nettopp denne følelsen utgjør grunntonen. Tung, kontinental inspirasjon, et fantastisk lokale som oser av historie, og dempede samtaler over hvite duker. Like deler hovedstadskulisse, restaurant og kulturbærer for fiff og finanselite. Et sted som aldri vil bli «in», men aldri helt «ut» heller. Theatercafeen bare… «er».

- Jeg skal si deg hva det også er, sa Robinson, som skålte i en litt anonym cremant til aperitiff.

- Det er dyrt!

Menyen er fylt opp av nettopp de klassiske rettene du forventer å finne i et slikt etablissement – tenk østers, piggvar, and og omelett norvégienne. Samtidig er det tydelig at det er tatt grep for å unngå å bli stemplet som «utdatert». Det kommer til uttrykk gjennom asiatisk inspirasjon, som i porsjonen moules frites Robinson og Fredag delte som åpning. I stedet for skjell dampet i hvitvin med sjalottløk og persille, fikk de servert en «spicy» variant med kokosmelk, sitrongress og ingefær.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.