<strong>SUR OG DEILIG:</strong> Whisky Sour er trendy, hviskes det om både her og der. Foto: Shutterstock
SUR OG DEILIG: Whisky Sour er trendy, hviskes det om både her og der. Foto: Shutterstock Vis mer

Ny bølge på vei:

Bestiller du denne i Oslo, er du avslørt

Gjør deg klar for whisky-drinken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Bestiller du denne i Oslo, er du avslørt

Som store bølger fra det store utland skylder trend-drinkene over landet. Den knalloransje Aperol-Spritz, den rosa Cosmopolitan og Mojito med mynte. Noen husker kanskje hjemlige Fjellbekk også? Det går i bølger og nå ...

... gjør deg klar for en ny Whisky-drink!

I helgen går Spis og drikk-messen av stabelen i Oslo Spektrum. Blant trendene som nevnes i bransjen er at franske viner igjen er i vinden, at økologiske varer selger bedre, og økende interesse for drinker. Og akkurat nå er det syrlige whisky-dråper som trender.

Selv fikk jeg øynene opp for Whisky Sour bare noen uker siden. Det er lovlig sent, men når spalten (i avisa!) heter Litt bakpå, kan man tillate seg litt av hvert. For meg ligger gleden uansett i å oppdage noe nytt!

Og heldigvis: Er man sulten (eller tørst!) på nye ting, så er dem der, bare man er våken.

Men, nye drinker?

Det er sjelden jeg eksponeres for det. Jeg går (altfor) sjelden på bar. Og de gangene jeg gjør det, så bestiller jeg noe jeg vet hva er. Selvsagt.

Så, hvordan oppdager man egentlig nye drinker? Man kan jo ikke bestille noen man ikke vet hva er. Vel, nye drinker kommer din vei på stort sett tre måter:

1) La andre kjøpe til deg (min favoritt)

2) Får et tips

3) Be bartenderen overraske deg (så får han tips også).

Ulike barer har ulik strategi. På et besøk på baren «Andre til Høyre» på Youngstorget hadde de ikke drinkmeny. Bartenderen ba heller om litt personalia - og lovte å lage en passende drink. Det stiller noen parapsykologiske krav til bartenderen. - Bestiller du denne, er du avslørt: For med whisky sour i neven er du to steg foran alle som fortsatt drikker gin & tonic!

På baren Oslo Botaniske, omtrent en drink unna, har de bare (kompliserte, men gode) drinker de har funnet på selv.

Da jeg oppdaget drinken Negroni, ble jeg så glad. Følelsen ligger midt mellom å få en ny venn og en dirrende forelskelse. Drinken inneholder like deler Campari, gin og vermouth. Altså tre vonde ting. At de kan smake så godt sammen er ikke lett å tro. Det var en av Simon Hopkinsons glitrende kokebøker som klarte å overtale meg til å prøve. Og for et funn!

Kanskje finner du også en ny å bli glad i? Et godt utgangspunkt er å blande to deler whisky, en del sitronjuice og litt sukkerlake - bare å smake seg fram!

Vi skylder å gjøre oppmerksomme på at Spis og drikk-messen arrangeres av Aller Media A/S, som også eier Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer